politia din romania
Noutăți: Felicitari "serviciilor" care au trimis "hartii" in anul 2009 catre politia romana. Chiar daca nu este oficial , este cunoscuta implicarea deosebita a "serviciilor" care in anul 2009 au contribuit in mare masura la asazisele realizari ale politiei. FELICITATI ANONIMILOR care mentin ordinea si curatenia in tara . Chiar daca este secreta, munca dumneavoastra este inteleasa si apreciata de toata lumea.

Autentificare

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.

+  Politiadinromania - Forum politia din romania discutii libere despre politie - Security Data Center garanteaza confidentialitatea asupra identitatii membrilor acestui forum
|-+  Criminalistica
| |-+  Ilegalitati
| | |-+  CORUPTIE SI MULTE ILEGALITATI 1 (CAZUL MIHALCEA)
Pagini: 1 2 3 [4]
Imprimă
Ajutor Subiect: CORUPTIE SI MULTE ILEGALITATI 1 (CAZUL MIHALCEA)  (Citit de 13735 ori)
Catalina
Hero Member

Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #45 : Decembrie 08, 2008, 03:17:37 »

In zilele de 8 si 9 decembrie 2008, orele 17.00, postul de televiziune B1 TV va difuza in cadrul emisiunii \\\"Povesti de viata\\\" o dezbatere cu privire la cazul d-lui Moldoveanu Mihai.
Pentru mai multe detalii despre acest caz, scrieti pe Google moldoveanu_libertate si veti afla cate demersuri a facut aceasta victima a justitiei pentru adevar si dreptate .

Este jalnica viata multor romani, dar cui ii pasa ?
Citind mesajele romanilor postate pe forumurile televiziunilor si presei, am constatat ca romanii nu vor sa se implice cu adevarat in lupta impotriva coruptiei din Romania.
Sa te fereasca Dumnezeu sa fie membru a unui partid politic si sa faci public acest lucru, ca imediat apar sustinatorii celorlalte partide si incep sa te murdareasca cu noroi.
Afirm acest lucru, deoarece am fost acuzata ca sunt ''manipulatoare rosie'' (PSD), ca sunt simpatizanta PDL (''MARSHHHHHHHHHHHHHH! SUNT SATUL DE BASESCIENI!''), etc.
Cum sa-i apar drepturile fiului meu daca nu prin mijloace cinstite si legale ?
Am ajuns in situatia sa cersesc organelor competente adevarul si dreptatea !
Credeti ca in momentul de fata cazul nostru merge spre adevar ?
Nu, dimpotriva au aparut iar probleme in cazul nostru .
La momentul potrivit voi face public, cu probe , tot ce se mai intampla in cazul nostru.
Probele imi vor sustine cele afirmate de mine in mesajele pe care le voi scrie pe internet .
« Ultima modificare: Decembrie 24, 2008, 09:51:03 de către Catalina » Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #46 : Decembrie 24, 2008, 09:51:30 »

Pentru toti cititorii acestui forum.

UN CRACIUN SI UN AN NOU FERICIT CU BELSUG, SANATATE SI BUCURII !
Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #47 : Ianuarie 10, 2009, 01:26:42 »

In data de 08-09-2008 am adresat o petitie Presedintelui Romaniei, dl.Traian Basescu, rugandu-l sa ceara institutiilor abilitate sa cerceteze corect si legal faptele relatate de mine in petitie.
In data de 23-09-2008, prin adresa cu Nr. DP02/19068 consilierul de stat, dl Gabriel Cristian Piscociu, mi-a comunicat ca petitia mea a fost trimisa Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea analizarii problemelor semnalate, de unde urmeaza ca, in termenul legal, institutia sesizata sa comunice, Administratiei Prezidentiale si mie , solutia adoptata .

In data de 15-10-2008 CSM, Serviciul de relatii cu publicul, registratura, secretariat si arhiva, mi-a comunicat ca petitia adresata Administratiei Prezidentiale, de unde a fost trimisa CSM si inregistrata sub nr.1/30712/1154/2008, a fost trimisa, conform legii , Inspectiei judiciare a CSM, de la care urmeaza sa primesc raspuns.

In data de 24-12-2008 Inspectia judiciara a CSM a raspuns petitiei pe care am adresat-o Presedintelui Romaniei .
Postez in acest mesaj petitia mea adresata Presedintelui Romaniei, iar pe site-ul’’ aparati drepturile’’ raspunsul Inspectiei Judiciare a CSM .
Pe aceasta cale doresc sa aduc la cunostinta Presedintelui Romaniei si opiniei publice cum se solutioneaza o petitie a unui simplu cetatean roman de catre institutiile abilitate ale statului roman.

http://aparatidrepturile.piczo.com/cazulmihalcea?cr=6

DOMNULE PREȘEDINTE TRAIAN BĂSESCU

Subsemnata Mihalcea Cătălina ,domiciliată în Petroșani, str Aviatorilor , bl.66, apart 25,et.3, jud Hunedoara,cod 332110,vă aduc din nou la cunoștintă cazul familiei mele, care este un caz foarte grav plin de ilegalităti și fapte de corupție, care ia proporții la fiecare plângere pe care familia mea o adresează organelor abilitate ale statului român. Nouă ,oamenilor simpli ,din această țară ni se cere să sesizăm organelor abilitate ale statului român când ne sunt încalcate cu bună știință drepturile omului și când întâmpinăm fapte de corupție.
Acest lucru l-a făcut familia mea în nenumărate rânduri , dar toate sesizările noastre au fost făcute în zadar.
Subsemnatei , Mihalcea Cătălina, i-ați promis în data de 18-05-2007 că veți face toate demersurile legale pentru ca adevărul cazului Mihalcea să fie scos la lumină.
Cu multă tristețe și cu multă dezamăgire vă fac cunoscut faptul că ilegalitătile, faptele de corupție și minciuna din acest caz au fost susținute până și de către judecătorii care ne-au judecat cazul la Inalta Curte de Casație și Justiție.
Domnule Președinte Traian Basescu ,noi , familia Mihalcea ,am declarat întodeauna adevărul în fața oamenilor legii care au cercetat și judecat cazul nostru, dar din cauză ca suntem oameni simpli, fără relații și bani, ni s-au încalcat nenumărate drepturi procedurale. Infractorii, Argeșeanu Valeriu Cosmin, Geonea Laurențiu Daniel și Geonea Robert Gheoghiță, care în data de 11-12-2004, în jurul orelor 20,30-21,00 ,ne-au atacat și bătut pe stradă pe toți membrii familiei, fără a ne cunoaște și fără a-i provoca în vreun fel, au fost și sunt în continuare favorizați de oamenii legii . După cum v-am mai scris în petițiile anterioare, cazul Mihalcea a început să fie măsluit de polițiștii Todor Vasile și Ernest Balint din decembrie 2004,la care au contribuit procurorul Nicodim Ioan și judecătorul, Gherman Călin, judecătorul care a judecat dosarul 2207/2005 la Tribunalul Hunedoara.
Toate aceste ilegalități săvârșite de persoanele menționate mai sus au fost tratate cu indiferență de judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia și de la ICCJ. În instanța de fond a Tribunalului Hunedoara, în faza de apel la Curtea de Apel Alba Iulia și în faza de recurs la ICCJ au consemnate în încheierile de sedință și în sentințe fapte și date eronate, ceea ce au dus la o condamnare greșită și nedreaptă a fiului meu Mihalcea Andrei Iulian.
Pentru că ni s-a încalcat dreptul la un proces echitabil în data de 8-04-2008 ne-am adresat cu o cerere Curții Europene pentru Drepturile Omului, la care am atașat doar o parte din probele care atestă că nu am avut parte de un proces echitabil în România.
Am trimis doar o parte din probele care atestă acest fapt, deoarece dosarul 928/57/2006 s-a aflat la ICCJ timp de 5 luni si câteva zile pentru a fi motivată sentința dată în data de 24-10-2007 .
De aici dosarul 928/57/2006 a fost trimis la Tribunalul Hunedoara, apoi,imediat, trimis la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a fi conexat cu dosarul 1213/57/2007(dosarul polițiștilor corupți) de unde a fost trimis către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru a se face noi cercetări împotriva polițișilor Todor Vasile și Ernest Balint.
În data de 04-09-2008 soțul meu, Mihalcea Olavi, a depus o cerere la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia pentru a ni se elibera copiile documentelor solicitate de CEDO, la care așteptăm răspunsul.
Dosar 18859/2008-CEDEX Franța .
Deținem foarte multe dovezi care să ateste tot ce afirmăm noi,familia Mihalcea, este adevărat. Dovezile familiei noastre au fost depuse în dosarele : 2207/2005, 928/57/2006, 1659/57/2006, 1213/57/2007, 5961/278/2007 și trimise DGA București, ICCJ ,o parte vi le- am trimis și dvs prin e-mail, presei și televiziunilor din aceasta țară.
În urma petițiilor trimise către DNA, DGA, CSM, CSM Direcția Inspecției Judiciare nu ne-am trezit decât cu noi procese și nimic mai mult .
Procurorii și judecătorii nu au cercetat și judecat cinstit și legal acuzațiile pe care noi, familia Mihalcea, le-am adus celor trei infractori, martorilor mincinoși și persoanelor care îi susțin pe aceștia și de aceea coșmarul familiei mele continuă și în prezent. Persoanele care ’’au cercetat ’’ cazul nostru au căutat doar să le apere cariera și reputația oamenilor legii care au cercetat și judecat cazul nostru într-un mod defectuos .
În data de 04-09-2008, subsemnata Mihalcea Cătălina și soțul meu Mihalcea Olavi am fost convocați la Parchetul de pe langă Curtea de Apel Alba Iulia de către d-na procuror sef serviciul DIICOT, Emilia Dinu .
Noi am considerat că această convocare ne-a fost adresată cu privire la dosarul 1213/57/2007 (nr. de dosar al instanței de fond al C A Alba Iulia), deoarece pe citația primită de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia figura nr.de dosar 220/P/2007, acest dosar fiind întocmit și instrumentat de dl.procuror șef secție urmărire penală și criminalistică, Cornel Herlea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în urma plângerii noastre depusă impotriva polițiștilor Todor Vasile și Ernest Balint. În fapt, când am ajuns la parchet am constatat că d-na procuror sef, Emilia Dinu, ne-a cerut precizări în legatură cu plângerea trimisă Parchetului de pe langă Curtea de Apel Alba , secția DIICOT, în data de 14-05-2007 . De fapt această petiție este o complectare a unei petiții adresată Serviciului DIICOT București în data de 17-04-2007, petiție depusă personal de soțul meu , Mihalcea Olavi, la acest serviciu. Această petiție a fost trimisă de către Serviciul DIICOT București către Serviciul DIICOT Alba Iulia la data de 08-05-2007, de unde nu am primit nicio înștiințare oficială.
În data de 04-09-2008 am constatat că petiția și probele anexate la această petiție nu se aflau în posesia d- nei procuror șef, Emilia Dinu, cu toate că în data de 06-03-2008 am înmânat petiția și d-nei prim procuror, Dorica Maniu, care l-a rugamințile d-lui procuror, Trif Valentin, ne-a întrebat ce dorim și împotriva cui ne plângem.
Noi am cerut să se efectueze cercetările impuse de lege împotriva stării de fapt descrisă în petiție.
D-na procuror șef ne-a cerut detalii despre nemulțumirile noastre în ceea ce-i privește numai pe cei doi polițiști, iar în legatura cu faptele de care ne-am plâns în prima petiție nu a dorit să se prununțe, spunanandu-ne că dacă instanțele de judecată au ajuns la concluzia că faptele s-au petrecut întocmai cum au fost consemnate în încheierile de ședintă și în sentințe , înseamna că așa au s-au întamplat faptele.
Am hotărât de comun acord cu d-na procuror șef serviciu DIICOT Alba, să-i trimitem dânsei petiția inițială și unele probe care relevă vinovăția celor doi polițiști la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Noi, familia Mihalcea, putem dovedi cu probe legale că faptele nu s-au petrecut întocmai cum au fost percepute de către instanțele de judecată . Domnule Președinte Traian Băsescu, în numele adevărului și al dreptății, vă rog, să dați atenție celor ce am sa vă relatez cu privire la decizia penală 4978 dată de ICCJ în dosarul 928/57/2006 în data de 24-10-2007.
DECIZIA ICCJ 4978 DOSAR 928/57/2006 .
În data de 24-10-2007, Inalta Curte de Casație și Justiție a luat în examinare recursurile declarate de inculpații Argeșeanu Valeriu Cosmin și Mihalcea Andrei Iulian împotriva deciziei penale nr 28 din 20-02-2007 a Curții de Apel Alba Iulia.
S-au prezentat intimata parte vătămată Mihalcea Olavi, av. Ana Suciu Mocanu, apărătorul recurentului-inculpat Mihalcea Andrei Iulian și intimatei părți vătămate Mihalcea Cătălina, av. Matei Andreea, apărător desemnat din oficiu recurentului-inculpat Argeșeanu Valeriu Cosmin. Avocatul Ana Suciu Mocanu, apărătorul lui Mihalcea Andrei Iulian, a cerut amânarea soluționării cauzei pentru actualizarea cazierelor inculpaților și răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani la plângerea formulată împotriva fraților Geonea, nu împotriva fraților Gionid, asa cum s-a consemnat în decizia nr 4978 din 24-10-2007.
Aparătorul din oficiu al inculpatului Argeșeanu Valeriu Cosmin și procurorul de ședință au solicitat respingerea acestor cereri.

Apărătorul inc. Mihalcea Andrei Iulian a solicitat admiterea recursului, casarea hotarârilor pentru motivele prevăzute de art 385 ind 9 pct 18 , 8, 11 și 14 Cod procedură penală și , pe fond, în principal, achitarea în baza art. 11 pct 2 lit. a raportat la art 10 lit c Cod procedura penală, în subsidiar trimiterea cauzei la parchet pentru că urmărirea penală nu a fost efectuată de organele îndreptățite sau trimiterea cauzei la instanța de fond pentru că nu s-a efectuat expertiza psihiatrică a inculpatului Mihalcea Andrei Iulian, în subsidiar a cerut să se dea o eficiență mai mare dispozițiilor art.73 lit b Cod penal și aplicarea unei pedepse fără executare în regim de detenție.

Codul de procedură penală, Art. 385 ind.9 pct. 18, 8, 11, și 14 prevede:
Cazurile în care se poate face recurs .
-18. când s-a comis o eroare gravă de fapt, având drept consecință pronunțarea unei hotărari greșite de achitare sau de condamnare. .
- 8. când nu a fost efectuată expertiza psihiatrică a inculpatului în cazurile și în condițiile prevăzute de art. 117 alin. 1 si 2; .
-11. instanța a admis o cale de atac neprevazută de lege sau introdusă tardiv
-14. cand s-au aplicat pedepse greșit individualizate în raport cu prevederile art. 72 din Codul penal sau în alte limite decât cele prevazute de lege;

Procurorul a pus concluzii de respingere a recursului inculpatului Argeșeanu Valeriu Cosmin și de admitere a recursului inculpatului Mihalcea Andrei Iulian și aplicarea art. 86 ind 1 Cod penal pentru acest inculpat. Instanța de recurs a reținut greșit că inc. parte văt. și civilă Mihalcea Andrei Iulian, fără antecedente penale, prin sentința penală nr 22 din 25-01-2006 pronunțată de Tribunalul Hunedoara a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru tentativă de omor calificat, prevăzută de art. 20 raportat la art. 174, 175 lit i Cod penal, cu aplicarea art 37 lit.b Cod penal (recidiva ) și art. 76 alin 2 Cod penal și 76 alin.3 Cod penal.
Curtea de Apel Alba Iulia a reținut greșit această stare de fapt, practic, a încurcat situația juridică a lui Mihalcea Andrei Iulian cu cea a lui Argeșeanu Valeriu Cosmin, care pe tot parcursul cercetării penale, la poliție și parchet, a mințit că nu posedă antecedente penale, fapt consemnat olograf în toate declarațiile sale, când de fapt Argeșeanu Valeriu Cosmin a fost grațiat condiționat privind o pedeapsă de 1 an și 6 luni pentru infracțiunea prevăzută de art. 181 alin 1 Cod penal, prin sentința penală nr. 499/2003 a Judecătoriei Petroșani . ..............................CONTINUAREA PETITIEI IN URMATORUL MESAJ
Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #48 : Ianuarie 10, 2009, 01:29:12 »

De asemenea, instanța de recurs reține greșit că prin sentința penală nr 22 din 25 ianuarie 2006, pronunțată de Tribunalul Hunedoara, inculpatul Mihalcea Andrei a fost obligat să plătească părții civile Argeșeanu mai multe daune morale și materiale printre care și o prestație lunară în suma de 155 lei RON începând cu data de 11 februarie 2004, adică cu 10 luni înainte de incidentul din 11 decembrie 2004. . La dosarul 928/57/2006, în instanța de apel, a fost depus de apărătorul inc. Mihalcea Andrei Iulian un document care atestă că la data când instanța Tribunalului Hunedoara i-a stabilit o rentă lunară de 155 lei RON lui Argeșeanu Valeriu Cosmin, acesta lucra cu carte de muncă la firma SIMAR din Petroșani. Acest document a fost trimis familiei Mihalcea de Direcția Generală Anticorupție Hunedoara.
De asemenea instanța reține că în baza art. 33 lit. a Cod penal și art 34 lit. b Cod penal, Tribunalului Hunedoara a aplicat inc. Argeșeanu pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare pentru cele trei infracțiuni săvărșite asupra celor trei membri ai familiei Mihalcea. .

Tribunalul Hunedoara a aplicat pedeapsa inculpatului Argeșeanu în funcție de zilele de îngrijiri medicale acordate celor trei părți vătămate de medicul legist, Jula Valeriu, neacordând o mai mare atenție gravității cu care inculpatul a săvărșit cele trei infracțiuni.

Instanța de recurs reține că în baza art. 14 Cod procedură penală , art 346 Cpp și art. 998 și urm. Cod civil, Argeșeanu Valeriu Cosmin a fost obligat la plata următoarelor despăgubiri civile: .
-1000 lei RON către p.civilă Mihalcea Andrei Iulian
-300 lei RON către p.civilă Mihalcea Olavi
-300 lei RON către p.civilă Mihalcea Cătălina

Certificatul medico-legal nr 636/CII/ 13 -12-2004 emis de Cabinetul de Medicină Legală Petroșani reține că partea văt. Mihalcea Andrei Iulian a suferit leziuni vindecabile în 15-16 zile de ingrijiri medicale de la data producerii. . Pentru leziunile provocate părții văt. Mihalcea Andrei de către Argeșeanu Valeriu Cosmin și frații Geonea Laurențiu Daniel și Geonea Robert Gheorghiță, medicul primar ORL, dr. Morariu Bogdan Victor-Ioan, cel care i-a efectuat operația de redresare a piramidei nazale, fracturată cu piciorul de către Argeșeanu, a considerat că acesta avea nevoie de zile de îngrijiri medicale până în data de 31-12-2004, adică din 11 dec. până în 31 dec. 2004, însemnând 21 de zile de îngrijiri medicale și nu 15-16 zile cum se reține în certificatul medico-legal al acestuia.
Certificatul medico-legal nr. 638/CII/13-12-2004 emis de CML Petroșani atestă că partea văt. Mihalcea Cătălina a fos lovită cu o bâtă de base-ball în zona temporală stangă și peste brațul stâng de către inc. Argeșeanu Valeriu Cosmin, leziuni pentru care medicul legist, Jula Valeriu, a considerat că 5-6 zile de îngrijiri medicale îi sunt suficiente pentru vindecare. Datorită leziunilor suferite, partea văt., Mihalcea Cătălina, a avut nevoie de îngrijiri medicale din decembrie 2004 până în anul 2007, așa cum reiese din scrisorile medicale anexate la dosarul 928/57/2006 în instanța de apel și în instanța de fond. .
Despăgubirile civile acordate părților Mihalcea Andrei Iulian, Mihalcea Olavi și Mihalcea Cătălina de instanța de fond și aprobate și de instanța de apel și recurs, au fost stabilite mai mult din oficiu decât pe baza probelor anexate la dosar.

De asemenea, instanța de recurs reține greșit că incidentul a avut loc în data de 11 februarie 2004, în jurul orelor 24,00, când de fapt incidentul a avut loc în 11 decembrie 2004, în jurul orelor 20,30-21,00, conform declarațiilor tuturor părților implicate în acest caz și Foii de Observație Clinică Generală, care atestă că la ora 23,20 Argeșeanu Valeriu Cosmin a fost internat în Spitalul de Urgență Petroșani.
Inalta Curte de Casație și Justiție a copiat adlitteram starea de fapt neadevărată reținută în rechizitoriu, aceeași stare de fapt care a fost consemnată și în sentința 22 din 25-01-2006 a instanței de fond a Tribunalului Hunedoara și în decizia penală nr 28 din 20-02-2007 a Curții de Apel Alba Iulia.

Instanța de recurs reține că apărătorul lui Mihalcea Andrei Iulian, în faza de apel, a solicitat ,în principal, restituirea cauzei la procuror în vederea refacerii urmăririi penale, pe motiv că sesizarea instanței este nelegală, în ce privește infracțiunile prevăzute de art 180 Cod penal cu privire la care s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitoriu.

Cu toate că instanța de recurs a luat la cunoștința de solicitările apăratorului inc. Mihalcea Andrei Iulian adresate instanței de apel, nu a acordat atenția cuvenită infracțiunilor săvârșite de inc. Argeșeanu Valeriu Cosmin asupra părții văt. Mihalcea Andrei Iulian și părții văt. Mihalcea Cătalina, care au fost deosebit de grave și pentru care inc. Argeșeanu Valeriu Cosmin a primit o încadrare juridică greșită, art 180, alin 2 Cod penal cu aplicare la art 37 lit. a Cod penal.

Inculpatul Argeșeanu Valeriu Cosmin înarmat cu o bâtă de base- ball s-a îndreptat amenințător spre Mihalcea Andrei . Partea văt., Mihalcea Cătălina, în încercarea de a-l proteja pe fiul ei, Mihalcea Andrei, s-a interpus cu brațele ridicate între el și agresorul Argeșeanu , plângând și implorându- l să nu-i omoare fiul. Fără a ține cont că are în față o femeie mică de statură și fără apărare, a lovit-o în mod sălbătic cu bâta în cap , peste brațul stâng și peste picioare. În timp ce Argeșeanu o lovea , Geonea Robert Gheorghiță i-a strigat lui Argeșeanu.;’’ las-o mă că o omori.’’, smulgându-i bâta din mână. Pentru toate acestea există dovezi incontestabile, dovezi de care în mod cu totul surprinzător, instanța nu a ținut cont, ceea ce a determinat încadrarea greșită a faptelor săvărșite de Argeșeanu

Instanța de recurs, examinând hotărârea atacată prin prisma motivelor de recurs formulate, cât și din oficiu, sub toate aspectele de fapt și de drept ale cauzei, constată că instanțele au stabilit corect situația de fapt și vinovăția inculpaților, procedând la încadrarea juridică corespunzătoare a faptelor săvărșite de aceștia.

Instanța consideră că motivul de recurs formulat de ambii inculpați, prin care solicită achitarea în baza art. 11 pct. 2 lit a, raportat la art. 10 lit c Cpp nu este fondat, susținerile inculpaților că nu au săvârșit faptele reținute în sarcina lor sunt infirmate de probatoriul administrat în cauză, respectiv: plângerile penale, declarațiile de părți vătămate, certificatele medico-legale, actele emise de Spitalul de Urgență Petroșani, declarațiile martorilor, procesele de confruntare, declarațiile de învinuiți.
Dacă instanța de recurs ar fi acordat o mai mare atenție probelor din dosar ar fi constatat următoarele : .

-plângerile penale .
Plângerea familiei Mihalcea a fost depusă la Poliția Petroșani în seara de 11-12-2004, în jurul orelor 23,30-23,45 și a fost intregistrată ca plângere penală în data de 6-01-2005, în dosarul 210602, în care a fost audiată prima dată Mihalcea Cătălina în data de 3-01-2005.
Denunțul socrului lui Argeșeanu, Popan Ioan, a fost depus la Poliția Petroșani în data de 17-12-2004, întocmindu-se dosarul 69315/2004, zi în care a și fost audiat în calitate de martor, cu toate ca nu a fost la locul incidentului, zi în care Argeșeanu Valeriu a fost examinat de medicul legist, Jula Valeriu, la cererea Poliției Petroșani. În aceeași zi eliberându-i-se certificatul medico- legal nr 212212/B/II/17-12-2004.

-declarațiile părților vătămate
Mihalcea Andrei Iulian a fost audiat la poliție în data de 28-12-2004, fără a fi asistat de un apărător și fără a i se aduce la cunoștintă în ce calitate este audiat . Acesta a fost constrâns de ag. de poliție, Ernest Balint, să consemneze în declarația sa că l-a lovit în cap pe Argeșeanu, fapt pe care Mihalcea Andrei l-a infirmat pe tot parcursul cercetării penale și judecării acestui caz.
Mihalcea Olavi a fost audiat prima data în data de 28-12-2004, scriind o declarație olografă, fără a fi asistat de un apărator și fără a i se aduce la cunoștintă în ce calitate este audiat . În data de 4-01-2005 a fost audiat pentru a doua oară, fără a i se aduce la cunoștință în ce calitate este audiat . Declarația lui atestă că a fost audiat în calitate de martor în dosarul 210602/2005.

Mihalcea Cătălina a fost audiată în data de 3-01-2005 în dosarul 210602/2005, fără a i se aduce la cunoștință în ce calitate este audiată, declarația atestă că a fost audiată în calitate de parte vătămată. Este șters cuvântul martor și scris cu pixul, parte vătămată.

Declarațiile date la Poliție de părțile văt. Mihalcea Olavi și Mihalcea Cătălina sunt în contradictoriu cu cele date la parchet și în instanță, deoarece subcomisarul de poliție,Todor Vasile, a consemnat olograf ce a dorit dânsul în declarațiile părților văt. și nicidecum ce declarau acestea verbal . Cu privire la modul ilegal în care s-a desfașurat cercetarea penală la poliție și parchet, instanța de recurs nu s-a pronunțat .
-certificatele medico-legale,actele emise de Spitalul de Urgență Petroșani și expertizele și rapoartele de expertiză ale inc. parte văt.și civilă Argeșeanu Valeriu Cosmin.

Cu toate că avocatul, Ana Suciu Mocanu, aparătorul inc. Mihalcea a adus la cunoștintă instanței de recurs nenumărate neregulile cu privire la expertizele medico-legale ale inc. Argeșeanu, instanța examinând hotărârea atacată nu a sesizat faptul că medicii legiști de la Institutul de Medicină Legală Timișoara au depus în instanța de apel o expertiză medico-legală falsă, copiată adlitteram după certificatul medico-legal emis de Cabinetul de medicină legală Petroșani la data de 17-12-2004 și după Raportul de expertiză medico-legală emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara .
Chiar și examenul actual din Raportul de expertiză , nr 1233/30-10-2006 emis de Institutul de Medicină Legală Timișoara este identic cu cel din 17-12-2004 . „Examen actual medico-legal” se precizează că Argeșeanu Cosmin, la aproape 2 ani de la producerea incidentului, prezintă „plagă excoriată de 2,5/1,2 cm piramida nazală anterior” și „echimoză violaceu palidă de 3/2 cm falanga proximală deget V și fața dorsală mâna dreaptă”.
Institutul de Expertiză Medico- Legală Timișoara a consemnat în Raportul de expertiză nr 1233 emis la data de 30-10-2006 că partea civilă Argeșeanu Valeriu Cosmin a fost examinat neurologic în data de 25-10-2007, examenul neurologic efectuat având nr.5337. .
Cu privire la avizul ilegal nr 598.566/23-12-2004, emis de medicul legist, Dan Mărculescu, de la Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, instanța de recurs nu s-a pronunțat. Concluzia consemnată în acest aviz ilegal a fost atribuită certificatului medico-legal 212212/B/II/17-12-2004, pe baza căreia s-a dispus condamnare lui Mihalcea Andrei Iulian. .
În certificatul medico-legal 212212/B/II/17-12-2004 emis de CML Petroșani lui Argeșeanu, medicul legist-primar, Jula Valeriu, a consemnat :‘’Leziunile traumatice descrise au putut fi produse prin lovire cu și de corp dur.’’

În avizul ilegal nr. 598.566/ B din 23-12-2004, medicul primar-legist, Dan Mărculescu, de la SJML HD a consemnat : ’’ se avizează concluziile stabilite în certificat cu mențiunea că leziunile suferite de victimă s-au putut produce prin lovire activă cu un corp dur.’’

Această procedură încalcă grav drepturile familiei Mihalcea, cu atât mai mult cu cât avizul respectiv este emis cu depășirea atribuțiilor legale ale serviciilor medico-legale, instituțiile care emit avize fiind comisiile de avizare de pe lângă institutele medico-legale de la nivel interjudețean, institute ierarhic superioare serviciilor județene.
În cazul de fața avizarea certificatului medico-legal a lui Argeșeanu,212212/BII/17-12-2004, trebuia avizat conform legislației medicinei legale de Institutul de Medicină Legală Timișoara.

În raportul de expertiză al SJML nr 426.498/B/20-12-2005 sunt consemnate același leziuni care au fost consemnate în certificatul medico-legal nr.212212/BII din 17-12-2004.

În raportul de expertiză medico-legal nr 1233/30-10-2006 emis de IML Timișoara s-a consemnat:’’ Leziunile de violență prezentate de p.văt. s-au putut produce prin lovire cu sau și de corpuri dure, fără să ne putem pronunța cu certitudine, ca urmare a lipsei unor elemente obiective definitorii pentru un mecanism anume din cele de mai sus; urmează ca datele de anchetă, coroborate cu cele medico-legale, să stabilească împrejurările producerii leziunilor.‘’’

Având în vedere cele de mai sus, concluzia este, că ori comisiile de expertiză, de fapt, nu l-au examinat pe Argeșeanu Valeriu Cosmin pentru a constata efectiv leziunile existente în momentul examinării, ceea ce duce la concluzia că s-au săvârșit fals în inscrisuri oficiale, ori că, deși a fost examinat, s-au consemnat în mod voit niște leziuni mult mai grave decât cele existente, ceea ce conduce tot la concluzia că s-au săvârșit infracțiuni de fals în înscrisuri oficiale.

-declarațiile martorilor
Cu toate că declarațiile martorilor familiei Mihalcea au fost măsluite de poliție și parchet, în faza de urmărire penală și în instanța de fond a Tribunalului Hunedoara, acestea sunt în contradictoriu cu declarațiile martorilor inc . Argeșeanu Valeriu Cosmin.
Frații Geonea sunt de fapt agresorii familiei Mihalcea, dar transformați în martorii lui Argeșeanu de poliție și parchet pentru a nu-i crea o situație mai gravă acestuia, fiind grațiat condiționat .
Budală Liliana Luminița, o persoană bolnavă psihic, care a declarat fapte pe care niciuna din parțile audiate nu le-au declarat, aceasta nefiind la locul faptei.
Popan Ioan, socrul lui Argeșeanu, cel cu relații în poliție și în justiție, care a declarat ce i-a povestit ginerele său, iar Baltag Marius, prima victimă a lui Argeșeanu din acea seara de decembrie, care declarat ce a fost învațat să mintă.

- declarațiile de confruntare
O confruntare care a avut loc între inc. Argeșeanu și familia Mihalcea, dar care nu s-a desfășurat conform art. 87 și 88 Cod proc. penală aflat în vigoare .

- declarațiile învinuiților
Declarațiile lui Mihalcea Andrei care atestă că trei infractori, Argeșeanu Valeriu Cosmin și frații Geonea Robert Gheorghiță și Geonea Laurențiu Daniel, l-au bătut cu picioarele și pumnii până l-au adus în stare de inconștiență si tot aceste trei persoane i-au agresat fizic și pe părinții săi. De asemenea, declarațiile lui sunt confirmate de declarațiile martorilor familiei Mihalcea, care au declarat că Mihalcea Andrei Iulian nu a lovit mișeleste pe la spate pe Argeșeanu când acesta era căzut la pământ, ci s-a apărat, lovind o singură dată la voia întămplării, când a fost avertizat de-o persoană aflată la locul faptei că este atacat din nou de agresori.
Declarațiile lui Argeșeanu Valeriu Cosmin se contrazic între ele și sunt în contradictoriu cu ale martorilor săi și cu ale celorlalte părți audiate în proces.

Instanța de recurs a admis recursurile declarate de inculpații Mihalcea Andrei Iulian și Argeșeanu Valeriu Cosmin împotriva deciziei penale din 20-02-2007 a Curții de Apel Alba Iulia, casează decizia atacată și sentința penală nr 22 din 25-01-2006 a Tribunalului HD numai cu privire la pedepsele aplicate inculpaților .

Cu privire la motivele de recurs invocate de apărătorul inculpatului Mihalcea Andrei Iulian, Inalta Curte de Casație și Justiție nu s-a pronunțat.

Instanțele de judecată au aplicat pedeapsa inculpatului Mihalcea Andrei Iulian, având în vedere rezonanța faptei de tentativă de omor, fără a da importanță mijloacelor de probă administrate, care dovedesc fără îndoială că acesta nu a săvârșit infracțiunea de tentativă de omor calificat.
În data de 7-11-2007, Serviciul de probațiune de pe langă Tribunalul Hunedoara i-a comunicat lui Mihalcea Andrei Iulian că prin sentința penală 22/2006 a fost condamnat la 3 ani de închisoare și în baza art.86/1 Cod Penal, instanța a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere pe o perioada de 6 ani.
Decizia penală 4978 dată de ICCJ în dosarul 928/57/2007, cât si alte probe care relevă afirmațiile scrise de subsemnata în această petiție sunt postate pe site-ul ’’apărăți drepturile’’.
http://pic6.piczo.com/aparatidrepturile/?g=22476592&vsrc=preview
Domnule președinte Traian Băsescu,în speranța că veți da curs acestui caz grav plin de ilegalități și fapte de corupție, familia Mihalcea vă multumește.

Cu stimă și respect,
Mihalcea Cătălina
8-09-2008
Memorat
admin
Administrator
Hero Member

« Răspunde #49 : Ianuarie 12, 2009, 04:05:01 »

Eu nu am sa inteleg de ce cei care aplica legea , uneori se contrazic intre ei ..... doar aplica aceiasi lege ....nu ?
Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #50 : Ianuarie 14, 2009, 01:45:13 »

Eu nu am sa inteleg de ce cei care aplica legea , uneori se contrazic intre ei ..... doar aplica aceiasi lege ....nu ?

Admin, când un procuror sau un judecător  încalcă cu bună știință drepturile unui părți într-un proces pentru a favoriza niște infractori, nu crezi că ar trebui să răspundă pentru faptele lor ?
La momentul potrivit o să  fac public noi dovezi ale cazului nostru, care demonstrează că agentul principal de poliție judiciară,Ionescu Adrian, nu a efectuat o cercetare corectă și legală  cu privire la plângerea familiei mele formulată împotriva martorilor mincinoși din proces.
Am scris în mesajele anterioare că și în momentul de față familia mea întampină multe obstacole și multe greutăți .
Familia mea luptă pentru adevăr și dreptate cu dovezi legale pe care oamenii legii le tratează cu indiferență, deoarece persoanele care le-au intocmit sunt tot oameni ai legii.
Nu ai citit răspunsul pe care mi l-a trimis Inspecția judiciară a CSM cu privire la petiția mea adresată Președintelui României?

Procurorul Nicodim Ioan de la Parchetul de pe langă Tribunalul Hunedoara este vinovat pentru că nu a efectuat o cercetare penală conform legii, dar Inspecția judiciara a CSM îmi comunică ;''Referitor la acest dosar (nr.1014/P/2004) corectitudinea modului de gestionare a înfăptuirii actului de justiție de către procurorul Nicodim Ioan nu mai este posibilă întrucât dreptul de a efectua verificări s-a prescris după un an de zile, cauza fiind instrumentată în anul 2004.''
În data de 27-02-2006 eu am trimis prin poșta prima petiție președintelui Consiliul Superior al Magistraturii.
Confirmarea de primirea a petiției am primit-o în data de 2-03-2006.
Petiția a fost înregistrată de către Consiliul Superior al Magistraturii cu nr 3394/SR/2006 în data de 07-03-2006 (dedesuptul nr. de înregistrare a fost trecută și o dată ștampilată cu data de 21-03-2006.)
În data 27- 03-2006,familia mea a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o nouă petiție prin care a adus la cunoștință acestei instituții noi infracțiuni săvârșite de către procurorul Nicodim Ioan și de către judecătorul Gherman Calin, judecătorul care a soluționat dosarul 2207/2005 la Tribunalul Hunedoara .
Prin comunicarea din 7-04-2006 cu nr 4918/SR/2006, CSM ( sub care este o data ștampilată cu data de 18 aprilie 2006), ni s-a adus la cunoștință că cea de-a doua petiție cu nr 4918/SR/2006 a fost clasată, potrivit dispozițiilor Ordonanței nr 27/30.01.2002, aprobată prin Legea nr 233/ 2002, conform cărora ‚’’dacă după trimiterea răspunsului se primește o noua petiție cu același conținut , aceasta se clasează la nr inițial.
Prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara în dosarul nr. 1014/P/2004 la data de 14-04-2005 s-a dispus trimiterea în judecata a inculpaților.
Deci, nu trecuse un an de când procurorul terminase cercetarea dosarului 1014/P/2004 la momentul la care eu și familia mea trimisesem CSM aceste petiții.’’
Prima petiție adresată Consiliului Superior al Magistraturii a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, de unde a fost trimisă pentru soluționare la Parchetul de pe langă Tribunalul Hunedoara .
În data de 18-04-2006, d-na procuror Velescu Adina,în prezența avocatului nostru de la acea vreme ,Filipescu Ioan, a întocmit dosarul penal 1934/VIII/1 / 2006 împotriva procurorului Nicodim Ioan pentru infracțiunea de abuz în serviciu prev. de art 246 Cod Penal .
În urma unei petiții trimisă de mine Președintelui României la sfârsitul anului 2006 s-a întocmit un nou dosar penal (95/57/2007) împotriva procurorului Nicodim Ioan .
La momentul la care Curtea de Apel Alba Iulia a întocmit acest dosar penal, la ICCJ se afla în faza de recurs dosarul 1659/57/2006 (Dosarul nr. 1 întocmit împotriva procurorului Nicodim Ioan pt. comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, art 246 Cp).
Președintele României, dl Traian Băsescu, a scris olograf și semnat pe un document care a fost trimis Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Alba Iulia, că dorește să i se aducă la cunoștintă cum se va soluționa acest dosar.
Acest document a dispărut din dosarul 95/57/2007.
Ce i-au comunicat judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia Președintelui României, nu știu, pentru că nu mi s-a comunicat nimic.
Dosarul 1659/57/2006 s-a soluționat în favoarea procurorului, acesta fiind găsit nevinovat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu de către judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia și ICCJ .
Si acest dosar l-am trimis la Curtea Europeană a Drepturilor Omului .[/b]

« Ultima modificare: Ianuarie 15, 2009, 10:46:21 de către Catalina » Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #51 : Februarie 13, 2009, 09:11:51 »

''Raport UE: Mustrare cu repetiție pentru Justiție

Comisia Europeană critică regresele în reforma sistemului judiciar românesc. Parlamentul, Consiliul Superior al Magistraturii și instanța supremă sunt instituțiile criticate în raportul interimar al Comisiei Europene în ceea ce privește Justiția.''

http://www.adevarul.ro/rss/articol/m...-justitie.html

Familia mea luptă împotriva corupției din poliție și din justiție din anul 2006.
Până în prezent niciun om al legii nu a fost sancționat de către instanțele de judecată pentru favorizarea infractorilor care ne-au atacat și care ne-au batut pe stradă, fără a ne cunoaște și fără a-i provoca în vreun fel.
Dovezile legale existente în dosarele noastre demonstrează că noi, familia Mihalcea, suntem victimile infractorilor și ale oamenilor legii care au cercetat și soluționat într-un mod defectos dosarele noastre.
Am scris petiții și memorii tuturor instituțiilor competente ale statului roman, dar in zadar am făcut-o, pentru că nimeni nu a dorit să cerceteze corect și legal acest caz grav de corupție.
CEDO am facut cunoscut tot ce ni se întamplă.
Ieri am adresat următoare cerere Președintelui Curții de Apel Alba Iulia.

''DOMNULE PREȘEDINTE

Subsemnații , Mihalcea Andrei Iulian, Mihalcea Olavi și Mihalcea Cătălina domiciliați în Petroșani, str. Aviatorilor, bloc 66, ap. 25, Jud. Hunedoara , cod 332110, în calitate de părți vătămate, civile și petenți în dosarele 928/57/2006 (nr. vechi 1279/2006) 1213/57/2007 și 1718/57/2008, solicităm aprobarea xerocopieri tuturor încheierilor de ședință din dosarul 1213/57/2007 și a altor documente din dosarele menționate mai sus.
Ca urmare a primei cereri, cât și celei de-a doua cereri, adresate de subsemnații Curții Europene a Drepturilor Omului, prin adresele de referință cu nr. 18859/2008 din 22 mai 2008 și 20 octombrie 2008, ni s-a comunicat de către această instituție europeană, să informăm în mod spontan Curtea cu privire la orice derulare ulterioară importantă a cazului nostru și să supunem atenției deciziile ulterioare, pertinente, referitoare la acestea.
În data de 04-09-2008, subsemnatul Mihalcea Olavi am depus o cerere de xerocopiere a unor încheieri de ședință și a unor documente la secretariatul Parchetului de pe langă Curtea de Apel Alba Iulia deoarece dosarele menționate mai sus se aflau la Parchet în urma admiterii plângerii formulată de subsemnații Mihalcea Olavi și Mihalcea Cătălina împotriva rezoluției adoptate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul nr. 220/P/2007.
În baza articolului 278/1(8 )lit. b Cod de procedură penală instanța Curții de Apel Alba Iulia a desființat rezoluția atacată restituind cauza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea efectuări actelor premergătoare necesare adoptări unei soluții legale și temeinice.
Comunicarea Parchetului de pe lăngă Curtea de apel Alba Iulia o anexăm prezentei.
În urma comunicării primite de la Parchetul de pe lăngă Curtea de Apel Alba Iulia, subsemnații am adresat cereri de eliberare a unor copii după documente din dosarele menționate : Curții de Apel Alba Iulia , Înaltei Curți de Casație și Justiție și Tribunalului Hunedoara.
Răspunsurile primite de la Parchetul de pe langă Curtea de Apel Alba Iulia, Curtea de Apel Alba Iulia, Inalta Curte de Casație si Justiție și Tribunalul Hunedoara atestă că nu am putut intra în posesia tuturor documentelor solicitate de CEDO deoarece aceste instituții ne-au trimis de la o instituție la alta, fapt pe care l-am facut cunoscut Curții Europene a Drepturilor Omului .
Anexăm prezentei comunicările trimise de aceste instituții.
Mai menționez că, subsemnatul Mihalcea Olavi m-am prezentat în mai multe rânduri la arhiva Curții de Apel Alba Iulia și la Parchetul de pe lăngă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea obținerii xerocopieri documentelor și încheierilor de ședință din dosarele menționate, dar de fiecare dată aceste dosare nu existau în acel moment nici la Parchet și nici în arhiva Curții de Apel Alba Iulia .

Documentele ne-au fost solicitate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin adresele de referință cu nr. 18859/2008 din 22 mai 2008 și 20 octombrie 2008.

Cu mulțumiri Domnului Președinte al Curții de Apel Alba Iulia

12-02-2009

Mihalcea Andrei Iulian
Mihalcea Cătălina
Mihalcea Olavi
Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #52 : Martie 19, 2009, 09:37:04 »

Lupta impotriva coruptiei din politie si din justitie am inceput-o din data de 27-02- 2006 si o voi continua pana cand adevarul cazului nostru va iesi la lumina.
Cazul Mihalcea se afla pe rol la CEDO.
Mi-a fost si imi este foarte greu sa lupt impotriva persoanelor care au masluit cazul familiei mele in favoarea a trei infractori recidivisti si destul de periculosi.
Acesti trei infractori,aflati sub influenta alcoolului, ne-au atacat si batut pe strada pe toata familia, fara a ne cunoaste si fara a-i provoca in vreun fel.
Numai Dumnezeu stie prin cate greutati a trecut si trece familia mea.
Am fost insultata si jignita de multe persoane datorita faptului ca am indraznit sa fac public toate ilegalitatile savarsite in cazul nostru de catre multi oameni ai legii : politisti, medici legisti, avocati, procurori, judecatori.
Sunt un simplu cetatean care mai crede inca in adevar si dreptate si asta imi da curajul sa prezint faptele celor care mi-au distrus familia, chiar daca acestia au functii importante si se cred invincibili.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia ii va cerceta pentru a treia oara pe subcomisarul de politie Todor Vasile si pe agentul e politie Ernest Balint, pe care familia mea i-au acuzat de abuz in serviciu in efectuarea actelor de cercetare penala cu privire la incidentul petrecut in seara de 11-12-2004.
Pe rol la Tribunalul Hunedoara se afla cauza agentului principal de politie judiciara Ionescu Adrian, pe care familia mea l-a acuzat de abuz in serviciu in afectuarea actelor de cercetare penala in dosarul de marturie mincinoasa.

Număr unic dosar: 1213/57/2007
Înregistrat în data de: 20.08.2007
Obiect dosar: plângere împotriva rezoluțiilor sau ordonanțelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părți:
MIHALCEA CĂTĂLINA : Petent
MIHALCEA OLAVI : Petent
TODOR VASILE - Subscomisar : Intimat
ERNEST BALINT - Agent de poliție : Intimat

03/07/2008 Admite plângerea formulată de petiționarii Mihalcea Cătălina și Mihalcea Olaci împotriva rezoluției adoptate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în dosar nr. 220/P/2007. În baza art. 278/1 (Grozav lit. b Cod procedură penală desființează rezoluția atacată și trimite cauza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea efectuării actelor premergătoare necesare adoptării unei soluții legale și temeinice. În baza art. 192 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului

Număr unic dosar: 1718/57/2008
Înregistrat în data de: 21.11.2008
Obiect dosar: plângere împotriva rezoluțiilor sau ordonanțelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)
Părți:
MIHALCEA OLAVI : Petent
MIHALCEA CĂTĂLINA : Petent
TODOR VASILE : Intimat
ERNEST BALINT : Intimat
TERMENE DE JUDECATĂ:
Data
Soluție Detalii
05/03/2009 Admite plângerea și trimite cauza la procuror

Număr unic dosar: 7553/97/2008
Înregistrat în data de: 29.10.2008
Părți:
Mihalcea Cătălina : Petent
Mihalcea Olavi : Petent
Mihalcea Andrei : Petent
IONESCU ADRIAN : Intimat
TERMENE DE JUDECATĂ:
Data
Soluție Detalii
04/12/2008 Petentul M.O. personal a solicitat un termen in vederea angajării unui apărător . Amânat
26/02/2009 Față de lipsa dosarului solicitat de la Judecătoria Petroșani,se va revenii cu adresă. Amânat
26/03/2009
29/01/2009 Petentul M.O. a solicitat acvirarea dosarului de fond al Judecătoriei Petroșani.
Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #53 : Martie 25, 2009, 12:47:17 »

Comunicat de presă. Ziua Poliției Române.
http://www.zvj.ro/node/724
DATA PUBLICARII:
03/24/2009
Miercuri, 25 martie, Poliția Română va aniversa 187 de ani de la înființare. A devenit deja o tradiție ca, în contextul aniversării Zilei Poliției Române, polițiștii hunedoreni să se afle alături de cetățenii județului pentru a sărbători împreună ziua uneia dintre instituțiile de bază ale democrației. În acest context, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție se vor reuni miercuri, cu începere de la ora 11:00, în sala mare a Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva pentru a marca în cadru festiv momentul aniversar. Din program nu vor lipsi: prezentarea unui scurtmetraj despre competențele Poliției Hunedorene, avansarea în grad a peste 200 de ofițeri și agenți de poliție precum și decernarea unor diplome de excelență pentru activitatea deosebită pusă de polițiști în slujba legii. De asemenea, în foaier va fi organizată o expoziție de artă grafică și pictură conținând lucrări ale polițistului-pictor Ștefan Bostan, iar pe esplanada din fața Casei de Cultură pu¬blicul larg va avea ocazia să asiste la exerciții demonstrative ale polițiștilor D.P.I.R. și la ateliere de prezentare a tehnicii de lucru a polițiștilor criminaliști, a celor ai Serviciului Rutier, Ordine Publică și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Activități similare celor de la Deva vor fi organizate și în fața Casei de Cultură „Ioan Dulămiță” din Petroșani, în data de 24.03.2009, cu începere de la ora 11:30. Toți cei care sunt interesați de activitatea și specificul muncii de poliție sunt invitați să ne fie alături.
BIROUL DE PRESĂ
E-mail: bogdannitu@hd.politiaromana.ro
ipj.hunedoara@gmail.com
Telefon: 0254.226.013 / 0757.058.149
Fax: 0254/227954

Politia Petrosani –Cazul Mihalcea

Subcomisarul de politie Todor Vasile – ofiterul de serviciu din seara de 11-12-2004, care dormea linistit in biroul sau si NU s-a deranjat sa trimita in zona de conflict un echipaj de politie , cu toate ca Politia a fost apelata telefonic in nenumarate randuri de mai multe persoane aflate la locul incidentului.
Dansul ne-a recomandat pe avocatul Cosma Sonia ,ca fiind un avocat bun. Si a fost intr-adevar buna, dar la masluirea cazului nostru, in faza de urmarire penala, de catre dl subcomisar Todor Vasile si procurorul Nicodim Ioan.

Ernest Balint- agentul de politie judiciara, care l-a constrans pe fiul meu sa consemneze in decaratia sa un fapt pe care acesta nu l-a afirmat niciodata.’’Scrie ma acolo ca in cap l-ai lovit.’’ Prezent la aceasta audiere a fost si sotul meu ,Mihalcea Olavi ,dar acesta nu a avut curajul sa obiecteze cu privire la ilegalitatea savarsita de ag. Ernest Balint.
Acelasi agent l-a audiat pe agresorul Argeseanu Valeriu Cosmin, in data de 22-12-2004, in spital, in calitate de parte vatamata, cu trei ore inainte de a fi acesta externat. De asemenea, tot dansul i-a audiat si pe fratii agresori Geonea ,in calitate de martori ai lui Argeseanu, in data de 22-12-2004 si nu in calitate de faptuitori .

Szatmari Camelia – subinspector de politie la Politia Petrosani. Dansa a intocmit referatul de declinare a competentei catre Parchet . D-na inspector a consemnat in acest referat ca noi ,familia Mihalcea, ne-am batut cu Argeseanu . NU-I ADEVARAT ! Noi ,familia Mihalcea ,nu am lovit pe niciunul dintre cei trei infractori care ne-au atacat si batut pe strada, fara a-i cunoaste sau a-i provoca in vreun fel. Martorii nostri au confirmat si pot confirma din nou acest lucru .
Desi fratii Geonea ne-au atacat impreuna cu Argeseanu, au fost exclusi din acest referat . Nu se face nicio referire la acestia ca luand parte la incident .

Fostul comandant al Politiei Petrosani -Nicolae Florin
Pe tot parcursul anului 2005, Argeseanu l-a agresat verbal in nenumarate randuri pe Mihalcea Andrei, iar in data de 16-01-2006 Argeseanu l-a provocat fizic, cautand motiv pt a-l bate din nou. Pentru toate acestea, am depus mai multe plangeri la Politia Petrosani , cerand o audienta la comandantul politiei si o confruntare cu acest infractor. Comandantul Politiei Petrosani, Nicolae Florin, in loc sa-l sanctioneze pe Argeseanu, i-a spus sotului meu: “cand fiul dvs il vede pe Argeseanu pe strada, sa treaca pe partea cealalta.”

Agentul de politie Ciocarlie Gabriel
Acest agent ag. de politie are cunostinta de faptul ca la sfarsitul lunii ianuarie 2006 Argeseanu a fost internat in Spitalul Petrosani, sectia NEUROGHIRUGIE, in urma unei noi incaierari cu niste prieteni de ai sai, cat si cu complicele sau, Geonea Robert Gheorghita, care a fost internat la sectia Chirurgie.
Dupa cum am aratat mai sus, sotul meu, imediat dupa aceasta provocare fizica a lui Andrei de catre Argeseanu, solicitase Politiei Petrosani o confruntare cu acest infractor, pentru a-i cunoaste motivele pentru care ne tot agresa fiul .
Agentul de politie Ciocarlie, i-a spus sotului meu cand l-a intrebat cand va avea loc aceasta confruntare ca, Argeseanu este internat in spital si ca este foarte tare batut, mimand cu pumnii cat de umflati ii sunt ochii. Deci, se intelege ca aceasta discutie a sotului meu cu ag.Ciocarlie avut loc tot in luna ianuarie a anului 2006.
In data de 23-10-2006 ag.de politie Ciocarlie i-a refuzat sotului meu inregistrarea denuntului cu privire la amenintarea martorului nostru, Elsasser Paul ,care a fusese amenintat de ‘’doi tipi mari si negri’’, care i-au zis’’mai nea p---- ,vezi ca ai familie si copii.’’
Pentru acest motiv , martorul Elasser P nu a mai dorit sa vina in data de 24-10-2006 la Curtea de Apel Alba Iulia sa declare ce a ‘’omis constient ‘’ sa declare in data de 3-10-2006.
(Detinem o inregistrare audio in care acest martor, in prezenta avocatilor Bleahu Victor si Filipescu Ioan Corneliu, declara ca a omis constient sa declare tot ce stie cu privire la incidentul din seara de 11-12-2004. Inregistrarea audio este postata pe forumul ‘’Politia din Romania’’)
http://politiadinromania.ro/index.php/topic,103.15.html
De asemenea, Elsasser stie ca socrul lui Argeseanu , Popan Ioan ,are relatii mari in politie si-n justitie si mai stie ca cei trei infractori sunt foarte periculosi.

Relatiile socrului lui Argeseanu, Popan Ioan.
Popan Ioan , imediat dupa incidentul din 11-12-2004, s-a laudat in Cartierul Aeroport ca el are un colonel si un procuror si ca-l va baga pe fiul si pe sotul meu in puscarie. Eu am inceput sa cercetez aceasta afirmatie si am aflat ca sora sa, Valeria, are un baiat care a fost botezat si cununat de comisarul de politie Morar Victor, acum pensionar, la vremea aceea era comisar la Politia Petrila .
Procurorul cu care s-a laudat este d-na prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani, Kando Gabriela Mirela, prietena de familie cu sora lui Popan Ioan. Dansa este momarlanca (localnica). La nunti a fost vazuta de foarte multe ori in prezenta acestei familii. Dansa a fost procurorul de sedinta in dosarul 5961/278/2007(dosarul martorilor mincinosi ).

Agentul de politie Laib Cristian
In prezenta acestuia, agresorul Argeseanu a savarsit un fals in declaratii, scriind ca a primit un avertisment scris in urma provocari fizice a lui Mihalcea Andrei in data de 16-01-2006 si ca nu are loc de munca desi, cu cateva minute inainte de a scrie aceasta declaratie, in fata a politistilor Laib Cristian si Szalai, afirmase ca vine de la munca si ca este obosit pentru a umbla pe la Politie. A mintit pentru a nu i se anula pensia obtinuta tot prin fals laTribunalul Hunedoara, unde el si si avocatul lui au sustinut pe tot parcursul judecarii cauzei ca nu lucreaza cand, de fapt,, el era perfect sanatos , lucrase pe perioada verii in Tg Jiu, in constructii, si din toamna anului 2005 lucra la firma SIMAR din Petrosani , iar in timpul liber umbla numai beat pe strada. Cartea de munca i-a fost intocmita de firma SIMAR Petrosani in data de 6-01-2006, cu 12 zile inainte de ultima sedinta de judecata la Tribunalul Hunedoara.
Agentul de politie, Laib Cristian, l-a sfatuit pe fiul meu sa nu mai faca plangeri impotriva lui Argeseanu la Politie, spunandu-i ca daca Argeseanu isi ia un avocat bun il poate acuza de hartuire.

Agentul principal de politie judiciara Ionescu Adrian
Acesta efectuat o cercetare penala defectuoasa in dosarul de marturie mincinoasa.
In data de 4 - 04 -2007, agentul Ionescu, ocupat fiind cu audierea unuia dintre martorii nostri si fiindca audierea familiei mele si a celorlalti martori se prelungise pana tarziu, l-a rugat pe ag. de politie Merca Nelu sa-l audieze pe martorul nostru, Paval Bogdan. Ag. de politie Merca Nelu i-a vorbit foarte vulgar acestui martor, cautand sa-l intimideze.
La cateva zile, eu am mers din nou la politie cu martorul Paval Bogdan pentru a verifica daca ag. Merca Nelu a consemnat tot ce declarase el in data de 4-04-2007 deoarece nu a fost lasat de acesta sa isi citeasca cu atentie declaratia , fiind foarte nervos.
Ex :’’Băga-mi-aș---- în el de dosar, că eu nu am nicio treabă cu dosarul ăsta ! Că în ---lui s-a săturat ! Că băga-mi-aș-----în Ionescu și cazul lui , că el nu are nicio treabă cu cazul ăsta ! ‘’
Ag .de politie, Ionescu Adrian, i-a zis martorului Paval Bogdan cu privire la completarea declaratiei ,’’ că iși bagă ---- în ele de completări .’’ Cererea de probatiune depusa la Politie in data de 12-04-2007 a fost clasata la ordinul sefului Mihu, asa ne-a comunicat verbal agentul Ionescu in prezenta avocatului nostru, in data de 23-08-2007. Aceasta cerere de probatiune a fost sustrasa din dosarul politiei cand a fost inaintat parchetului..
Ag . de politie, Ionescu Adrian nu a raspuns niciodata la solicitarile noastre indreptatite de a afla cum decurge cercetarea penala, iar cand l-am intrebat daca toti martorii mincinosi si toti martorii propusi de noi au fost audiati ,dansul ne-a mintit ca da .
Abia cand dosarul a ajuns in instanta am aflat ca fratii Geonea si martora Jerca Maria Andreea nu au fost audiati la politie sau la parchet.
Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #54 : Martie 29, 2009, 09:26:37 »

In data 26-03-2009 trebuia sa se judece plangerea familiei Mihalcea impotriva rezolutiilor de neincepere a urmaririi penale fata de ag. principal de politie judiciara Ionescu Adrian pe care l-am acuzat de abuz in serviciu (art.246Cp), in efectuarea actelor premergatoare in dosarul de marturie minicinoasa.

Art. 246. - Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta functionarului public, care, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineste în mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Presedintele completului de judecata a facut o cerere de abtinere motivata de faptul ca se pronuntase in dosarul de marturie mincinoasa, dosar instrumentat de ag. principal de politie judiciara Ionescu Adrian.

Codul de procedura penala
Incompatibilitatea si stramutarea
http://www.e-juridic.ro/index.php?pag=a&id=130&s=Codul%20de%20procedura%20penala&aid=1323

Referitor la faptele imputate prin plangere agentului principal de politie judiciara Ionescu Adrian, din cadrul Politiei Petrosani, in conformitate cu prevederile art 64 alin.2 din Legea nr.360/2002 modificata,coroborat cu art. 209 alin. 4 rap. la art 27 pct. lit. e din Codul de procedura penala, vazand si prevederile art 30 alin.1 lit. a-d din Cod.proc. penala, competenta de efectuare actelor de cercetare penala, procurorul șef Cornel Herlea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, prin rezolutia nr. 220/P/2007 din 28 iunie 2007 a inaintat cauza agentului principal de politie judiciara Ionescu Adrian, Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, institutia competenta, in efectuarea actelor de cercetare si urmarire penala.

STATUTUL POLIȚISTULUI
LEGE Nr. 360 din 6 iunie 2002
privind Statutul polițistului
http://www.politiaromana.ro/statutul_politistului.htm

Conform rezolutiei nr. 220/P/2007din 28-06-2007 a procurorului sef sectie urmarire penala si criminalistica Cornel Herlea si a rezolutiei nr. 571/II/2/2007 din 20-07-2007 a procurorului general Vasile Luha, ambii procurori la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si in conformitate cu art. 27 pct. lit e din Cod proc.penala, agentul principal de politie judiciara Ionescu Adrian, nu este vinovat de savarsirea infractiunii de bancruta frauduloasa.

Art 27 pct.1 lit. e din Codul de procedura penala prevede:’’ infractiunea de bancruta frauduloasa, dacă fapta privește sistemul bancar; ’’.

Conform rezolutiei nr. 446/P/2007 din 29-07-2008 a procurorului sef sectie judiciara Ioan Moca si a rezolutiei nr. 803/II/2/2008 din 08-09-2008 a prim procurorul adjunct Draia Sanda Ioanela, s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de agentul principal de politie judiciara Ionescu Adrian pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, fapta prevazuta si pedepsita de art. 246 Cod penal, fara a se cerceta corect si legal faptele reclamate de noi plangerile noastre.

Număr unic dosar:
7553/97/2008
Înregistrat în data de: 29.10.2008
Părți:
Mihalcea Cătălina : Petent
Mihalcea Olavi : Petent
Mihalcea Andrei : Petent
iONESCU ADRIAN : Intimat

TERMENE DE JUDECATĂ:
Data
Soluție Detalii
04/12/2008 Petentul M.O. personal a solicitat un termen in vederea angajării unui apărător . Amânat
26/02/2009 Față de lipsa dosarului solicitat de la Judecătoria Petroșani,se va revenii cu adresă. Amânat
26/03/2009 Dosarul a fosr reînregistrat sub nr. 1738/97/2009. Încheiere
29/01/2009 Petentul M.O. a solicitat acvirarea dosarului de fond al Judecătoriei Petroșani.

Număr unic dosar: 1738/97/2009
Înregistrat în data de: 25.03.2009
Părți:

TERMENE DE JUDECATĂ:
Data
Soluție Detalii
20/05/2009
Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #55 : Martie 30, 2009, 09:18:34 »

Această plângere am adresat-o Curții de Apel Alba Iulia în data de 18-11-2008, iar în data de 05-03-2009 dosarul 1718/57/2008 a fost retrimis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea efectuării actelor premergătoare necesare adoptării unei soluții legale și temeinice.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia îi cercetează, pentru a treia oară, pe subcomisarul de poliție Todor Vasile și pe agentul de poliție Ernest Balint, pe care familia mea i-a acuzat de savărsirea infracțiunii de abuz în serviciu (art. 246 Cp).
CĂTRE CURTEA DE APEL ALBA IULIA

Subsemnații MIHALCEA OLAVI și MIHALCEA CĂTĂLINA, domiciliați în mun. Petroșani, str. Aviatorilor, bl. 66, ap. 25, jud. Hunedoara, împotriva rezoluției nr. 520/P/2008 emisă de procuror în dosarul nr. 520/P/2008 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, și împotriva rezoluției nr. 965/II/2/2008 emisă de prim-procurorul Pachetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia formulăm prezenta

PLÂNGERE

Prin care solicităm desființarea rezoluțiilor atacate și trimiterea cauzei la parchet în vederea efectuării unor acte de cercetare reale.
În fapt, subsemnații am formulat o plângere penală împotriva subcomisarului de poliție judiciară Todor Vasile și agentului de poliție judiciară Ernest Balint, prin care am solicitat ca aceștia să fie cercetați cu privire la modul în care au efectuat acte de cercetare cu privire la un incident petrecut în data de 11 decembrie 2004, în care am fost implicați atât subsemnații cât și fiul nostru Mihalcea Andrei Iulian.
Din plângerea noastră, pe care noi am adresat-o DIICOT București la data de 17-04-2007, si care era însoțită de documente care atestau cele afirmate de noi, a fost trimisă spre soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, asa cum ni s-a comunicat prin adresa nr.7030/2425/2007 din data de 08-05-2007. În data de 14-05-2007 subsemnații am trimis o completare a plângerii inițiale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, serviciu DIICOT și o plângere am adresat-o Ministerului Administrației și Internelor .
În legătură cu această completarea a petiției trimisă serviciului DIICOT Alba Iulia, am fost convocați în data de 06 martie 2008 la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, unde noi am depus plângerea inițială , deoarece d-na prim procuror nu se afla în posesia acestei plângeri.
În urma plângerii adresată Ministerului Administrației și Internelor, ni s- a comunicat prin rezoluțiile nr. 220/P/2007 din 28-06-2007 și 571/II/2/2007 din 20-07-2007 dispunerea neînceperi urmăririi penale cu privire la subcomisarul de poliție judiciară Todor Vasile și agentului de poliție judiciară Ernest Balint.
Am parcurs căile prevăzute de lege, iar prin sentința penală nr. 80 din 3-07-2008, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus trimiterea dosarului înapoi la parchet în vederea efectuării actelor premergătoare necesare adoptării unei soluții legale și temeinice.
Ca urmare, am fost convocați spre a fi audiați la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia. Am fost audiați în data de 4 septembrie 2008. În urma discuțiilor purtate cu doamna procuror Emilia Dinu am constatat că, de fapt, la dosar nu exista decât completarea de plângere pe care noi am trimis-o Serviciului DIICOT Alba Iulia în 14-05-2007.
După această convocare am trimis prin fax Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia comunicarea cu numărul plângerii (7030/2425/2007 din 8-05-2007) Parchetului de pe lângă ICCJ secția de urmărire penală și criminalistică și prin serviciul poștal unele precizări ale lui Mihalcea Andrei Iulian, la care am atașat probe și plângerea adresată serviciului DIICOT în 17-04-2007, pentru a lua la cunoștință d-na procuror Emilia Dinu, care a afirmat, în fața noastră, că se va interesa de dosarul respectiv, cu atât mai mult cu cât în urma demersurilor efectuate am aflat că plângerea a fost trimisă tot la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Nu am primit nici un fel de altă informație despre ancheta desfășurată, ci am primit o adresă cu nr. 520/P/2008 prin care ni se spune că are anexată rezoluția cu același număr însă, de fapt, se comunica rezoluția desființată, nr. 220/P/2007, cu câteva modificări. Drept dovadă că are același număr, doar anul era modificat.
O altă dovadă că, de fapt, nu au fost respectate indicațiile instanței penale este aceea că nu au fost efectuate actele de urmărire indicate de instanță; în afară de audierea noastră, nu au fost efectuate alte acte de cercetare. Persoanelor împotriva cărora am formulat plângerea către DIICOT și MAI, care la rândul său, aceste instituții au sesizat parchetul, nici măcar nu au fost audiați, astfel cum reiese atât din rezoluția procurorului cât și din rezoluția prim-procurorului.
De fapt, prim-procurorul nici măcar nu răspunde motivelor de nelegalitate a rezoluției invocate de noi, ci doar justifică de ce nu trebuia să fie audiați și de ce nu au înțeles să efectueze acte de urmărire. Printre aceste motive de nulitate a rezoluției nr. 220/P/2008, comunicată a fi emisă în dosarul nr. 520/P/2008, este și acela că s-a dispus neînceperea urmării penale împotriva subsemnaților, Mihalcea Cătălina și Mihalcea Olavi. Apreciem că și doar pentru acest motiv ar fi trebuit desființată rezoluția de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Un alt motiv care justifică, în opinia parchetului, neefectuarea actelor de cercetare este, așa cum afirmă prim-procurorul în mod cu totul surprinzător, numeroasele demersuri la organele judiciare și administrative pe care le-am efectuat. Aceste demersuri nefiind justificate, în opinia parchetului, deoarece cu privire la acel incident din 11 decembrie 2004 s-a pronunțat instanța printr-o hotărâre definitivă.
Ceea ce subsemnații am solicitat prin aceste plângeri și reclamații este tocmai cercetarea modului defectuos în care a fost descrisă starea de fapt de către organele de cercetare penală și acceptată de instanțele de judecată. Modul în care a fost cercetat incidentul, în chiar acele zile, imediat următoare și în seara respectivă a influențat definitiv perceperea faptelor de către autoritățile judiciare. .
De exemplu, niciodată nu s-au efectuat cercetări la fața locului pentru a se preleva probe, nici măcar o prezentare foto a locului în care s-a produs incidentul nu există la dosar.
Aceste lipsuri, care se datorează exclusiv culpei subcomisarului de poliție judiciară Todor Vasile și agentului de poliție judiciară Ernest Balint, nu au putut fi refăcute ulterior, ceea ce a dus la posibilitatea ulterioară de „brodare” și interpretare subiectivă a informațiilor.
O altă dovadă a abuzului săvârșit de cei doi lucrători de poliție este luarea în custodie, personal, de către subcomisarul de poliție Todor Vasile a bâtei despre care se vorbește în cauza respectivă, dar care nu a putu fi valorificată ca și probă , niciodată.
De asemenea, cei doi lucrători de poliție au transformat în mod total nelegal în martori două persoane participante în mod activ la incident și anume pe frații Geonea, împotriva cărora subsemnații, împreună cu fiul nostru, am formulat plângere și am produs dovezi (solicitând audierea martorilor oculari care îl însoțeau pe fiul nostru).
Acest lucru a fost posibil prin neglijarea înregistrării plângerii noastre penale timp de trei săptămâni, respectiv din 11 decembrie 2004 până la 6 ianuarie 2005.
În data de 28-12-2004, subsemnatul Mihalcea Olavi și fiul meu Mihalcea Andrei Iulian am dat declarații în prezența acestor doi lucrători de poliție, fără ca aceștia sa ne aducă la cunoștință calitatea în care dăm aceaste declarații și făra sa fim asistați de un apărător, conform art. 6 din Codul de procedură penală.
Declarațiile scrise olograf de subcomisarul de poliție Todor Vasile, pe care le-am semnat, au fost intitulate diferit, declarații, declarații de parte vătămată sau declarații de martor, așa cum se poate observa în cuprinsul dosarului de la poliție. Aceste declarații nu ni s-au dat spre a le citi sub pretextul lipsei de timp, ulterior observănd că au fost incluse modificări la sfârșitul frazelor, în special cu privire la presupusa lovitură aplicată de fiul nostru Mihalcea Andrei Iulian, lui Argeșeanu Valeriu Cosmin. Niciodată nu ni s-a adus la cunoștință faptul că am fost audiați în calitate de făptuitor, deși aceasta era prima obligație a organului de cercetare penala pe care o are atunci când audiază o persoană.
De asemenea și martorilor noștri, Boacă Dorin, Jerca Maria Andreea, Liteanu Andrei Alexandru și Pavăl Robert Bogdan le-au fost modificate declarațiile pentru a crea o situație favorabilă lui Argeșeanu Valeriu Cosmin și fraților Geonea Robert Gheorghiță și Geonea Laurențiu Daniel .
Poliția Petroșani a trimis către Serviciul de Medicină Legală Hunedoara o solicitare de avizare a concluziilor certificatului medico-legal (212212/BII/17-12-2004) al lui Argeșeanu Valeriu Cosmin, ocazie cu care se schimbă concluziile certificatului medico-legal și se reține doar că leziunile au putut fi produse prin lovire activă directă cu un corp dur .(Aviz nr 598566/B din 23-12-2004). Chiar dacă în certificatul medico-legal s-a consemnat că leziunea s-a produs prin lovire de și cu un corp dur, atât poliția ,parchetul și apoi instanțele de judecată nu au ținut seama de aceste concluzii, doar de cele ale avizului emis de Serviciul Județean Hunedoara. Această procedură încalcă grav drepturile familiei noastre cu atât mai mult cu cât avizul respectiv este emis cu depășirea atribuțiilor legale ale serviciilor medico-legale, instituțiile care emit avize fiind comisiile de avizare de pe lângă institutele medico-legale de la nivel interjudețean, institute ierarhic superioare serviciilor județene. În cazul de fața avizarea certificatului medico-legal a lui ArgeșeanuValeriu Cosmin (212212/BII/17-12-2004) trebuia avizat conform legislației medicinei legale de Institutul de Medicină Legală Timișoara.
La poliție au fost întocmite trei dosare. În dosarul 69315/2004 din 17-12-2004, întocmit în urma denunțului lui Popan Ioan, socrul lui Argeșeanu Valeriu Cosmin, au fost audiați Popan Ioan, Argeșeanu Valeriu Cosmin, Geonea Robert Gheorghiță, Geonea Laurențiu Daniel, Paval Bogdan, Liteanu Andrei Alexandru și Boacă Dorin. În dosarul 210602/2005 din 06-01-2005 am fost audiați subsemnații Mihalcea Cătălina și Mihalcea Olavi. În dosarul 1014/P/2005, modificat în dosarul 1014/P/2004, a fost audiată în 04-01-2005 și în 05-01-2005 martora Jerca Maria Andreea.
Acest dosar întocmit de poliție a fost trecut sub tăcere de către toate organele competente care au cercetat și soluționat plângerile și reclamațiile pe care noi le-am adresat acestora.
Parchetul apreciază că aceste nereguli puteau fi remediate în fața instanței care s-a pronunțat asupra incidentului. În acest fel, practic, instituie o cauză care înlătură caracterul ilicit al faptei.
Adică, înlăturarea caracterului ilicit al unei astfel de fapte prin aceea că instanța care judecă un proces care are alt obiect decât abuzul în serviciu nu a apreciat că modul de exercitate a atribuțiilor de către organele de cercetare este abuziv sau neglijent.
Subsemnații nu am solicitat rejudecarea cauzei inițiale, ci am solicitat cercetarea activității desfășurate de agentul de polție judiciară Ernest Balint și de subcomisarul de poliție Todor Vasile în legătură cu acel incident. Faptele ilicite săvârșite de aceștia s-au consumat la momentul producerii lor, în decembrie 2004 - ianuarie 2005, iar asupra acestora nu s-a pronunțat nicio instanță de judecată.
Libera apreciere a probelor de către organul de cercetare penală pe care prim-procurorul o invocă nu înseamnă o putere discreționară absolută, ci aceasta trebuie să fie conformă cu principiile științifice și logice. Nu se poate face o apreciere discreționară a probelor întrucât obligația legală a organelor de cercetare este, în primul rând, aceea de a afla adevărul.
Cum poate procurorul de caz să afle adevărul dacă nu are cunoștință de întreaga reclamație formulată de subsemnații dacă nici măcar nu a audiat pe cei reclamați de noi?
Practic, indicațiile date de instanța penală care a dispus efectuarea de acte de cercetare au fost total neglijate și desconsiderate, iar soluționarea dosarului cel puțin neglijentă. . Dacă nu ești sigur cine este reclamantul și cine este reclamatul, cum poți să îți formezi o părere cu privire la activitatea ilegală reclamată?
O altă lipsă esențială a rezoluției atacate, ca și a celei anterioare, este că nu se arată în cuprinsul ei cine a sesizat parchetul întrucât, așa cum am arătat mai sus, noi am sesizat DIICOT-ul și MAI.
Așadar, solicităm ca, în temeiul art. 278/1 alin. 8 lit. b din Codul de procedură penală, să dispuneți desființarea rezoluțiilor atacate și trimiterea dosarului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia pentru a se efectua actele de cercetare reale, pe care le-a dispus inclusiv instanța prin sentința penală nr. 80 din 3 iulie 2008 a Curții de Apel Alba-Iulia.

18-11-2008
MIHALCEA CĂTĂLINA
MIHALCEA OLAVI
« Ultima modificare: Martie 30, 2009, 09:24:58 de către Catalina » Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #56 : Aprilie 02, 2009, 08:04:34 »

Ziarul Vaii Jiului
http://www.zvj.ro/node/882

''Dezmățul pulanelor excitate. / Cheful de Ziua Poliției s-a terminat afară;
Data publicarii: 04/01/2009 Autor: Cătălin Docea

Poliția hunedoreană se chinuie din răsputeri să mascheze un scandal monstru. Turmentați bine după Ziua Poliției, cu chef de scandal în pulan, mai mulți polițiști (fix 5, plus unul care știa sã numere) s-au deplasat la clubul Q1 cu scopul de a mai bea ceva. Și, of course (pentru vorbitorii de limba rusă precizãm că “of course” înseamnă desigur), pentru a face puțin pe șefii. În încercarea de a arãta cã poliția nu știe doar să bată, ci să se și bată.
Întrucât infractorii au refuzat să se arate la orizont spre satisfa¬cerea dorinței personajelor noastre de preamărire și, pentru că n-au avut ocazia să scrie (în grup, indubitabil), milițienii de poveste au făcut pulanul atât de mare cu clienții și angajații localului încât, spun surse demne de încredere, a ieșit un scandal monstru. Dezmățul bahic al pulanelor excitate a ajuns până la minister. Care minister ar fi declanșat, pe bune și fără alcool la bord, o anchetã serioasă pe stil intern. Pe motiv că treaba a fost penibil de groasă, purtătorii de cuvânt s-au fãcut că nu știu despre ce este vorba și au evitat, ca pe o potențială lovitură de pulan, toate întrebările incomode ale jurnaliștilor. După ce insubordonații lor au fãcut-o lată cu strugurele și hameiul, șefii polițiștilor încearcă din răsputeri să dreagă busuiocul. Pânã la ora asta se știe că minim doi polițiști petrecăreți vor beli pulanul pe afarã întrucât vor fi evacuați, la urgență, din sistem. Vom reveni.
Ziarul Vaii Jiului

''Exclusivitate. N-avem idee cât se lungește pulanul când e excitat, dar / Iată cât de bine bat polițiștii când se îmbată! BRĂGARE, DEMISIAAA!!!
Data publicarii: 04/02/2009 Autor: Cătălin Docea

http://www.zvj.ro/node/906

Așa cum am relatat în ediția de ieri a cotidianului nostru, 6 polițiști (dintre care cu poftă de scandal au fost doar Moldovan, Costache, Ciocârlie și Tiutiuc) s-au îmbătat și s-au dus să facă pulanul mare la clubul Q1 din Petroșani. „Ziarul Văii Jiului” vă prezintă astăzi, în exclusivitate, declarațiile a doi dintre martorii evenimentului. Alte comentarii sunt, credem, de prisos. Decât că, dacă n-a reușit să dea milităria jos din pod, comandantul Brăgaru ar face bine să demisioneze.
„Spuneau că sunt polițiști, că nu are nimeni ce să le facă...”
“Au venit aici, n-au vrut să plătească bilete la intrare. S-au luat de lume, au pus în genunchi copiii care se aflau în bar, au ieșit afară și copiii au plecat speriați toți. După care prietenul meu, care este bodyguard, a venit și ne-a chemat să luăm fetele să le băgăm în birou ca să nu se lege și de ele. Au intrat peste noi în birou, l-au lovit pe prietenul meu, după aceea au început să facă tot felul de afirmații, spuneau că-i doare în p**ă de poliție, spuneau că sunt polițiști că nu are nimeni ce să le facă. Am închis ușa, au început să lovească ușa, sticlele, au spart ușa și au intrat peste noi. S-a speriat toată lumea. Mi-au lovit prietenul cu un pumnal. Unul dintre polițiști a scos un pumnal și l-a lovit de două ori. Când au venit polițiștii (chemați să restabilească ordinea după scandalul provocat de bețivi - n.r.) au urcat pe lângă ei, i-au lăsat să plece. Au trecut pe lângă ei, nu i-a băgat nimeni în seamă, le-au dus și gecile. A doua zi ne-au chemat la poliție să dăm declarații”. (MARTOR)
„Mi-au dat cu pumnalul pe la spate, mi-au spart arcada...”
„Lucram ca om de ordine și au intrat 4 sau 6 polițiști, n-am știut că-s polițiști. S-au dus prin fund pe-acolo, s-au luat de niște copii, niște băieți, i-au pus în genunchi. După aia am chemat o ospătară la mine care spunea că așa au afirmat că sunt polițiști. Am zis să ieșim afară, să sunăm la poliție. Până am ieșit noi afară să sunăm la po liție, ei s-au luat la bătaie pe-acolo, până am intrat eu au terminat bătaia, băieții cu care s-au bătut au plecat și s-au luat de alții pe-acolo. Între timp am luat patru fete ce se aflau pe la o masă, am vrut să le bag în birou. Când să le bag în birou, au venit și când să închid ușa mi-au dat cu pumnalul pe la spate, mi-au spart arcada. Moldovan mi-a dat cu pumnalul”.
„...au spus că-i doare-n p**ă, că ei fac legea...”
Au spart ușa, au spart placajul, au început să urle pe-acolo, au început să spargă sticle, făceau ei afirmații de tot felul că ei fac legea în Petroșani. Le-am spus că-i dau la București, au spus că-i doare-n p**ă, că ei fac legea, că n-are nimeni ce să le facă. Am sunat eu la poliție și apoi directoarea. A venit patrula. Între timp, când a venit patrula, ei au plecat, au trecut pe lângă patrulă, au salutat și au plecat. Eu le-am zis – „Bă, da` nu-i opriți, că ăștia-s vinovații!”. Ei au spus că nu au văzut pe nimeni. A venit apoi un domn cu funcție mai mare și a luat măsuri. De două ori m-a lovit cu pumnalul, o dată în arcadă și o dată în maxilar. Nu mai văd, văd în ceață. Am avut la ochi două operații când eram mai mic și acum nu știu ce-o să se întâmple. Când au terminat bătaia cu copiii, copiii au ieșit afară și le-am spus să sune la poliție. Băieții au fugit știind că-s polițai. Când au intrat erau foarte beți. Fata de la ușă le-a cerut să plătească intrarea și eu au spus că poliția nu plătește. Am depus plângere, am dat declarația și aștept certificatul medico-legal. Au încercat inclusiv să se împace cu mine”.
« Ultima modificare: Aprilie 03, 2009, 11:04:21 de către Catalina » Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #57 : Mai 10, 2009, 11:30:24 »

ÎN DISPREȚUL LEGII !

Într-unul din mesajele mele postate pe acest forum am adus la cunoștință opiniei publice că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia va cerceta pentru a treia oară cauza subcomisarului de poliție Todor Vasile și a agentului de poliție judiciară Ernest Balint, pe care eu și soțul meu i-am acuzat de abuz în serviciu, infracțiune pe care cei doi au săvârșit-o cu ocazia efectuării cercetărilor în cazul Mihalcea, în anii 2004-2005.
Postez plângerea formulată de mine și de soțul meu împotriva rezoluției nr. 220/P/2008 din 07-04-2009, în care ‘’cercetările au fost efectuate ’’ de d-na procuror Emilia Dinu, care a mai ’’cercetat’’  această cauză, în anul 2008.
Pe site-ul ‘’apărățidrepturile‘’ la adresa ; http://aparatidrepturile.piczo.com/cazulmihalcea?cr=6 ,dl. Valter Cojman a postat rezoluția dată de procurorul general Vasile Luha de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la plângerea postată mai jos.

‘’ Domnule PROCUROR GENERAL,

Subsemnații, Mihalcea Olavi și Mihalcea Cătălina, domiciliați în loc. Petroșani, str. Aviatorilor, bl. 66, ap. 25, jud. Hunedoara, cod.332110, în temeiul art. 278/1 C.p.p, formulăm
PLÂNGERE
împotriva Rezoluției nr. 220/P/2008 din 07-04-2009, rezoluție prin care procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale față de numiții Todor Vasile și Ernest Balint .
Solicităm o cercetare corectă și legală în cauza ce a făcut obiectul sesizării parchetului, desființarea rezoluției atacate și trimiterea în judecată a numiților Todor Vasile și Ernest Balint pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzută de art. 246 Cod penal, pentru următoarele
MOTIVE:
Prin sentința penală nr. 27/2009 din 05-03-2009, Curtea de Apel Alba Iulia a admis plângerea formulată de subsemnații împotriva Rezoluției nr. 220/P/2008 din 24-09-2008, dată de d-na procuror Emilia Dinu de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a desființat rezoluția atacată și a trimis cauza procurorului în vederea efectuării actelor premergătoare, necesare soluționării plângerii penale.
Prin rezoluția nr. 220/P/2008 din 07-04-2009, d-na procuror Emilia Dinu a comunicat subsemnaților conținutul adlitteram al rezoluției nr. 220/P/2008 din 24-09-2008, corectând doar partea în care se consemnase eronat neînceperea urmăririi penale față de subsemnații, pentru savărșirea infracțiunii de abuz în serviciu.
Cu privire la motivele pe care le-am invocat în plângerea adresată Curții de Apel Alba Iulia, în data de 18-11-2008, și la măsurile dispuse de instanță, d-na procuror nu s-a pronunțat, și din acest motiv ne vedem nevoiți să revenim cu o nouă plângere.
Ceea ce subsemnații am solicitat, prin plângerea adresată Curții de Apel Alba Iulia, este tocmai cercetarea modului defectuos în care a fost descrisă starea de fapt de către organele de cercetare penală și felul cum a fost acceptată de instanțele de judecată.
Modul în care a fost cercetat incidentul în seara producerii lui cât și în zilele următoare, a dus la perceperea eronată a faptelor de către autoritățile judiciare.
Organele de cercetare penală, Poliția Petroșani, au dreptul să efectueze cercetări penale cu obligația respectării art. 200 si art. 202 alin.1, 3 si 4 C.p.p, și a celorlalte dispoziții în materie penală și de procedură penală.
În seara de 11-12-2004, mai mulți martori, aflați la locul incidentului, au sunat de pe telefoanele mobile la Poliția Petroșani, solicitând intervenția unui echipaj de poliție.
Chiar și vecina noastră, Liteanu Aurica Monica, a sunat de pe telefonul fix la Poliția Petroșani, la orele 21:04, solicitând intervenția unui echipaj de poliție, fapt demonstrat cu desfășurătorul telefonic al ROMTELECOM, anexat la dosar (a se vedea doc. nr. 1 atașat la această plângere)
Nu am primit nici un fel de explicație a faptului că poliția nu s-a prezentat la locul incidentului, nici în seara respectivă, nici în zilele următoare pentru a face cercetările care sunt obișnuite, chiar de rutină în astfel de cazuri; singura justificare a fost aceea ca s-a crezut că este o glumă.
Conflictul ar fi fost stins în fașă dacă poliția, răspunzând apelurilor telefonice, ar fi venit la locul incidentului și astfel nu am mai fi ajuns să fim atacați din nou de cei trei infractori, când încercam să ajungem la postul de poliție.
Subcomisarul Todor Vasile, ofițerul de serviciu din seara de 11-12-2004, ne-a refuzat dreptul de a depune plângere, motivând că nu este hârtie, iar la insistențele subsemnatei Mihalcea Cătălina de a depune plângere, am fost îndrumați spre Spitalul de Urgență Petroșani pentru investigații.
La spital i-a fost refuzată internarea lui Mihalcea Andrei Iulian, spunându-i-se să vină peste două zile, într-o zi lucrătoare deși, ulterior, s-a constatat fractura piramidei nazale și leziuni grave la nivelul maxilarului și toracelui.
De la spital, subsemnații, împreună cu martorul Boacă Dorin și cu fiul nostru, ne-am reîntors la Poliția Municipiului Petroșani, unde am formulat o plângere, conform art. 279 Cod procedură penală, împotriva celor 3(trei) agresori care ne-au bătut atât pe noi, cât și pe fiul nostru, și am depus-o spre a fi înregistrată.
Subsemnatul, Mihalcea Olavi, precizez că subcomisarul Todor Vasile m-a sfătuit să trec pe plângere data de 12-12-2004, pe motiv că mai erau câteva minute și se trecea de miezul nopții.
Cu toate că poliția a luat la cunoștință că subsemnații am fost agresați de trei persoane, subcomisarul Todor Vasile nu a trimis o patrulă la Spitalul de Urgență Petroșani pentru a se verifica și cerceta cele întâmplate.
Dacă și-ar fi îndeplinit sarcinile de serviciu, din verificările și cercetările pe care ar fi trebuit să le facă, ar fi reieșit că: 1) incidentul s-a produs între orele 20:30- 21:00; 2) Argeșeanu Valeriu Cosmin era în stare avansată de ebrietate și că nu a fost adus în comă, conform declarațiilor sale și ale fraților agresori Geonea, că nu prezenta urme de sânge nici pe față, nici pe îmbrăcăminte și că la ora 23:20 i s-a întocmit Foaia de internare.
De asemenea, s-ar fi constatat că Mihalcea Andrei Iulian avea fața tumefiată, plăgi mușcate la nivelul buzelor, multiple echimoze și escoriații pe față și pe corp, iar din nas îi curgea în continuu sânge datorită fracturii de piramidă nazală.
Deși plângerea a fost depusă în data de 11-12-2004, aceasta a fost înregistrată abia în 13-12-2004, ca o simplă reclamație, sub nr.RS /67.487, iar în data de 06-01-2005 ca plângere penală.
În data de 17-12-2004, socrul lui Argeșeanu Valeriu Cosmin, Popan Ioan, a depus un denunț la Poliția Petroșani, pe baza căruia s-a întocmit dosarul penal 69315 din 20-12-2004, conform comunicării trimise subsemnaților de Poliția Petroșani în 03-07-2007.( a se vedea doc. nr.2 atașat acestei plângeri.)
Tot în ziua de 17-12-2004, Popan Ioan a dat și o declarație de martor deși el nu a fost la locul incidentului deoarece, în seara de 11-12-2004, se afla internat în spital. Pe această declarație e trecut nr. de dosar 69315/2004, fapt ce dovedește că dosarul a fost întocmit în 17-12-2004 și nu în 20-12-2004 așa cum greșit susține poliția.
În concluzie, plângerea familiei noastre, depusă la Poliția Petroșani în seara de 11-12-2004 a fost conexată la dosarul 69.315/2004, întocmit în 17-12-2004, având ca obiect denunțul formulat de socrul lui Argeșeanu Valeriu Cosmin, cu privire la același incident.
Tot în data de 17-12-2004 Poliția Petroșani a trimis o adresă către Cabinetul de Medicină Legală Petroșani pentru efectuarea unei examen medico-legal lui Argeșeanu Valeriu Cosmin.
În aceași zi, Argeșeanu Valeriu Cosmin a fost examinat de medicul legist Jula Valeriu, care i-a eliberat tot în aceeași zi certificatul medico-legal 212212/BII/17-12-2004. (a se vedea doc.nr. 3 atașat acestei plângeri)
Pe tot parcursul cercetărilor, la poliție, agresorii Argeșeanu Valeriu Cosmin , Geonea Gheorghiță Robert și Geonea Laurențiu Daniel nu au dat nicio declarație de făptuitor, ceea ce întărește concluzia că, de fapt, nici nu s-a intenționat a se efectua vreo cercetare cu privire la plângerea formulată de subsemnații.
Mai mult, Geonea Gheorghiță Robert și Geonea Laurențiu Daniel au fost transformați în martori fără a se fi soluționat plângerea noastră împotriva lor în vreun fel.
Poliția Petroșani trebuia să comunice subsemnaților, printr-o rezoluție, motivele pentru care frații Geoanea au fost scoși de sub urmărirea penală, fapt care nu ni s-a adus la cunoștința nici până în momentul de față.
Frații Geonea au fost audiați în calitate de martori la data de 20-12-2004, iar Argeșeanu în data de 22-12-2004 în Spitalul Petroșani, în calitate de victimă, cu trei ore înainte de a fi externat.
De asemenea, Argeșeanu Valeriu Cosmin, conform opisului întocmit de poliție, a mai dat și o declarație olografă la poliție, în posesia căreia am putut intra abia în faza de recurs a dosarului 928/57/2006, deoarece aceasta nu s-a aflat până în acel moment în dosar.
Poliția Petroșani a trimis către Serviciul de Medicină Legală Hunedoara o solicitare de avizare a concluziilor certificatului medico-legal, ocazie cu care se schimbă concluziile certificatului medico-legal și se reține doar că leziunile au putut fi produse prin lovire activă directă cu un corp dur. (Aviz nr 598566/B din 23-12-2004).
Chiar dacă în certificatul medico-legal s-a consemnat că leziunea s-a produs prin lovire cu și de corp dur, atât poliția, parchetul și apoi instanțele de judecată, de fond, de apel și de recurs, nu au ținut seama de aceste concluzii, ci numai de cele ale avizului emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara.
Această procedură încalcă grav drepturile lui Mihalcea Andrei Iulian, cu atât mai mult cu cât avizul respectiv este emis cu depășirea atribuțiilor legale ale serviciilor medico-legale, instituțiile care emit avize fiind comisiile de avizare de pe lângă institutele medico-legale de la nivel interjudețean, institute ierarhic superioare serviciilor județene.
În cazul de fața avizarea certificatului medico-legal al lui Argeșeanu nr. 212212/BII/17-12-2004, trebuia făcută de Institutul de Medicină Legală Timișoara, conform cu REGULAMENTUL DE APLICARE a dispozițiilor Legii 271/2004 privind ORGANIZAREA ACTIVITĂȚII ȘI FUNCȚIONAREA INSTITUTIILOR DE MEDICINĂ LEGALĂ - Organizarea activității și funcționării institutetor de medicină legală cu modificările aduse de Legea 459/2001; OG 57/2001; Legea 271/2004 .(a se vedea doc.nr. 4 atașat acestei plângeri.
Ulterior Mihalcea Andrei Iulian a fost audiat de Poliția Municipiului Petroșani în data de 28-12-2004 fără a i se preciza calitatea în care dă această declarație și fără a fi asistat de un apărător, încălcându-i-se astfel drepturile prevăzute de art. 6 din Codul de procedură penală.
„Organele judiciare au obligația să încunoștințeze pe învinuit sau înculpat, înainte de a i se lua prima declarație, despre dreptul de a fi asistat de un apărător, consemnandu-se aceasta în procesul-verbal de ascultare.”
Agentul de poliție Ernest Balint l-a constrâns pe Mihalcea Andrei să declare că știe că l-a lovit pe Argeșeanu Valeriu Cosmin cu bâta în cap, fapt pe care Mihalcea Andrei nu-l știe nici în momentul de față.
De asemenea, și subsemnatul Mihalcea Olavi am dat o declarație la Poliția Petroșani, tot în data de 28-12-2004, fără a mi se aduce la cunoștință calitatea în care dau această declarație și făra a fi asistat de un apărător, conform art. 6 din Codul de procedură penală.
În data de 29-12-2004 subsemnatul Mihalcea Olavi am predat Poliției bâta conservată într-o pungă de plastic, conform art. 95 Cod proc. penală ca și corp delict, care dispune că sunt mijloace materiale de probă obiectele care au fost folosite sau au fost destinate să servească la săvârșirea unei infracțiuni, precum și obiectele care sunt produsul infracțiunii.
Subcomisarul de poliție Todor Vasile a șters intenționat amprentele de pe bâtă, efectuând niște măsurători și constatări: „bâtă de base-ball, confecționată din lemn, L= 75 cm, cu diametrul de 6 cm., vopsită în culoare roșu-albastru”.
În documentul în care acesta descrie bâta preluată se arată că pe porțiunea vopsită în albastru se observă mai multe pete de culoare brun roșiatică.
Acest corp delict nu a fost expertizat și nu a fost atașat ca probă la dosar, aceasta aflându-se și în momentul de față în posesia Poliției Petroșani.
În data de 29-12-2004 au fost audiați de subcomisarul Todor Vasile o parte din martorii propuși de familia noastră prin plângerea din 11-12-2004 în dosarul 69315/2004, și anume: Pavăl Robert Bogdan, Liteanu Alexandru Andrei și Boacă Dorin.
Declarațiile acestor martori au fost scrise olograf de către subcomisarul Todor Vasile, consemnând în ele fapte pe care aceștia nu le-au declarat.
Martorii Boacă Dorin și Jerca Maria Andreea au declarat verbal că fiul nostru Mihalcea Andrei Iulian, cat și noi, parinții săi, am fost agresați fizic, fără niciun motiv, de trei persoane și că niciun membru al familiei noastre nu a lovit pe vreunul dintre cei trei agresori.
De asemenea, și martorii Liteanu Alexandru Andrei și Pavăl Robert Bogdan au declarat verbal că în partea a doua a incidentului, familia noastră a fost atacată și batută fără un motiv anume de către cei trei agresori și că fiul nostru a lovit cu bata, o singură dată, la voia întâmplării, la momentul în care a fost avertizat de o persoana din mulțime că este atacat de cei trei agresori.
Acest fapt rezultă din declarațiile martorilor Boacă Dorin, Pavăl Robert Bogdan și Liteanu Alexandru existente în dosarul 5961/278/2007, dosarul de mărturie mincinoasă.(a se vedea doc. nr. 5, 6, 7 atașate la această plângere)
De asemenea, martorul Boacă Dorin, în momentul în care ne-a anunțat prin interfon, a menționat că fiul nostru este bătut de un grup de tineri, așa cum reiese din declarația sa data la parchet în data de 17-02-2005. ‘’
În aceste împrejurări , Mihalcea mi-a spus să merg la părinții săi să-i anunț.
Am mers la locuința acestora din apropiere , le-am spus că Andrei este agresat de un grup de tineri fapt pentru care, tatăl lui, a luat o bâtă asupra sa, în ideea de a se apăra de un eventual atac, din partea grupului.’’(a se vedea doc. nr. 8 atașat la această plângere)
În data de 03-01-2005 subsemnata Mihalcea Cătălina am dat o declarație în dosarul 210602/2005 fără a mi se preciza calitatea și, de asemenea, fără a mi se aduce la cunoștință vreo învinuire, conform art .6 din Cod proc.penală.
Această declarație a fost scrisă olograf de către subcomisarul Todor Vasile, în care a consemnat faptul că eu aș fi declarat că știu că fiul meu l-a lovit pe Argeșeanu cu bâta în cap.
Acest fapt nu l-am declarat niciodată deoarece nu l-am văzut.
Declarația mi-a fost dată s-o semnez fără a o citi .
În după-amiaza aceleiași zile, Mihalcea Andrei a primit o înștiințare de la Poliția Petroșani prin care i s-a adus la cunoștință că reclamația sa în care aducea la cunoștință poliției că el și tatăl său au fost agresați de Argeșeanu Valeriu Cosmin și de încă două persoane, a fost conexată la lucrarea penală cu nr. 69315/2004, aflată spre soluționare la Biroul de Investigații Criminale.(a se vedea doc. nr. 9 atașat la această plângere)
Această comunicare denotă că s-a dorit ascunderea faptulului că agresorul Argeșeanu a vrut să mă omoare, lovindu-mă de mai multe ori cu băta în cap, peste mâini și peste picioare la momentul în care, cu brațele ridicate, i-am apărat viața fiului meu.
În data de 4-01-2005 subsemnatul Mihalcea Olavi am fost audiat din nou la Poliția Petroșani pentru a da o declarație în dosarul 210602/2005 fără a mi se aduce la cunoștintă în ce calitate dau acea declarație.
Aceste împrejurări mi-au format din nou convingerea că eu și familia mea am fost audiați în calitate de victime, ca urmare a plângerii formulate de noi.
Plângerea mea a fost scrisă olograf de subcomisarul Todor Vasile, care mi-a fost dată spre a o semna fără a mi se permite să o citesc .
În data de 4 și 5 ianuarie 2005 martora Jerca Maria Andreea a fost audiată la Poliția Petroșani de subcomisarul Todor Vasile în dosarul 1014/P/2004.
Și această martora a declarat verbal că fiul nostru a fost bătut de 3( trei) persoane fără niciun motiv anume .
De asemenea, a mai declarat că noi și fiul nostru nu am răspuns cu violență la violențele fizice ale agresorilor, dar în declarația sa, subcomisarul Todor Vasile nu a consemnat acest fapt.
Este evident că numărul de dosar 1014/P/2004 este fictiv deoarece pe declarația lui Jerca Maria Andreea este modificat numărul dosarului din 1014/P/2005 în 1014/P/2004, acest număr neputând exista la momentul respectiv, fiind atribuit de parchet de abia în 20 ianuarie 2005.
După cum reiese din cele relatate, Poliția a efectuat urmărirea penală în trei dosare, și anume: 69315/2004, 210602/2005 și 1014/P/2004.
La 12-01-2005, subinspectorul de poliție Szatmari Camelia a înaintat referatul cu propunere de declinare a competenței către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, privind cercetarea acestui caz.
Din cuprinsul acestui referat au dispărut total frații Geonea, fapt ce ne întărește convingerea că și subinspectorul de poliție a denaturat adevărul, ascunzând faptul că frații Geonea au luat parte în egală măsură la bătaia subsemnaților Mihalcea Cătălina, Mihalcea Olavi și a fiului nostru Mihalcea Andrei Iulian. (a se vedea doc. nr.10 atașat la această plângere)
Cercetarea penală efectuată de subcomisarul Todor Vasile și agentul de poliție judiciară Ernest Balint, în dosarul de fond, a constat în audierea unor martori, ale căror declarații au fost consemnate trunchiat și nu așa cum au fost date, micile completări schimbând radical sensul acestora.
Nici până în prezent nu am primit răspuns la o cerere a noastră de a se efectua o cercetare la fața locului și expertizarea bâtei, cerere făcută în 12 aprilie 2007, în dosarul nr. 905/P/2007 de la Poliția Petroșani, dosar instrumentat de agentul principal de poliție judiciară Ionescu Adrian.
Pe tot parcursul cercetării penale, noi am fost obligați să facem munca polițiștilor, inclusiv să convingem martorii să vină la audieri, întrucât polițiștii nu au făcut nici un fel de cercetări pe teren ca să identifice martori oculari sau pe cetățeanul care a fost agresat de aceiași infractori, la doar câteva minute de la producerea incidentului în care am fost implicați subsemnații și fiul nostru.
Așadar, abuzul acestor polițiști constă în refuzul constant, fără nicio motivare reală, de a îndeplini actele procedurale cerute de subsemnații, în temeiul legii.
Simplul fapt că sunt foarte ocupați și au o activitate solicitantă nu justifică denaturarea probelor doar pentru a finaliza rapid un dosar, generând urmări dezastruoase pentru cei implicați în el.
Ca urmare, solicităm desființarea rezoluției 220/P/2008 din 07-04-2009 și dispunerea de cercetări corecte și legale și, ulterior, trimiterea în judecată a celor vinovați.

24-04-2009
Mihalcea Olavi
Mihalcea Cătălina

DOMNULUI PROCUROR GENERAL
AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL ALBA IULIA ‘’

« Ultima modificare: Mai 10, 2009, 01:42:38 de către Catalina » Memorat
Catalina
Hero Member

« Răspunde #58 : Iunie 10, 2009, 11:02:16 »

Să lupți împotriva corupției din poliție într-o țară în care drepturilor omului sunt încălcate la orice pas este cam greu.
Omului simplu nu i se va da caștig de cauza indiferent câtă dreptate și câte probe deține.
Interesele persoanelor cu bani și relații primează peste tot.
Singura speranța a omului simplu rămâne CEDO.
Afirm acest lucru deoarece familia mea se confruntă cu mari probleme din cauza unor polițiști corupți, și a unui procuror necinstit, care au fabricat fiului meu o infracțiune pe care nu a săvârșit-o.
Cazul familiei mele se afla la CEDO, în camera a treia, din data de 08-04-2008.
Corespondăm periodic cu această instituție supremă.
Am adus la cunoștință acestei instituții supreme toate greutățile pe care le întâmpinăm în demersurile pe care le facem pentru aflarea adevărului incidentului din seara de 11-12-2004.
De trei ani de zile se cercetează și se judecă cauza politiștilor corupți pe care i-am acuzat de abuz în serviciu în efectuarea actelor de cercetare penală cu privire la ceea ce s-a întamplat în acea seară.
Pentru a treia oară Curtea de Apel Alba Iulia va judeca cauza subcomisarului de politie, Todor Vasile, și a agentului de poliție judiciara , Ernest Balint.
Dosarele întocmite de Curtea de apel Alba Iulia sunt ; 1213/57/2007, 1718/57/2008, 606/57/2009
În data de 18-05-2009 am formulat plăngere împotriva rezoluțiilor nr. 220/P/2008 din 07-04-2009, prin care procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale față de subcomisarul de poliție ,Todor Vasile, și agentul principal de poliție judiciară, Ernest Balint, și nr. 393/II/P/2009 din 30-04-2009, emisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, prin care s-a respins plângerea noastră ca fiind neîntemeiată, solicitănd desființarea celor două rezoluții și dispunerea de cercetări reale și legale și pedepsirea vinovaților.

La Tribunalul Hunedoara se află în curs de soluționare cauza agentului principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, care, de asemenea, a fost acuzat de noi de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (art. 246. CP), în efectuarea actelor de cercetare penală, în dosarul 905/P /2007 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.
La termenul din data de 26-03-2009 ni s-a adus la cunoștință de către d-na judecător, Cristina Buzdugeanu, că a întocmit o cerere de abținere a judecării cauzei ce face obiectul dosarului nr. 7553/97/2008, pe motiv că este incompatibilă, conform dispozițiilor art. 50 din Codul de procedură penală, respectiv la data de 28-10-2008, prin decizia penală nr. 447/2008 a soluționat recursul declarat de familia noastră împotriva sentinței penale nr. 199/2008 a Judecătoriei Petroșani, privind dosarul de mărturie mincinoasă, în care cercetările au fost efectuate de agentul principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian. Pentru acest motiv, în data de 25-03-2009, într-o ședință a camerei de consiliu, s-a admis cererea de abținere formulată de d-na judecător, Cristina Buzdugeanu, în dosarul 7553/97/2008 al Tribunalului Hunedoara, urmând ca dosarul să fie reînregistrat și repartizat aleatoriu potrivit dispozițiilor art. 98 alin. 3 din regulamentul de Ordine Interioară al Instanțelor Judecătorești (Hotărârea nr. 387/2005 cu modificările ulterioare).
Dosarul s-a reînregistrat cu nr. 1738/97/2009, cu termen de judecată pentru data de 20-05-2009.
La termenul din 20-05-2009 ni s-a adus la cunoștință că cererea de abținere a d-nei judecător nu se soluționase până la această dată, urmând să primim la domiciliu citații prin care ni se va comunica următorul termen de judecată, lucru care s-a întâmplat.
Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 22-07-2009, nr. dosar 2624/97/2009.
Memorat
Mihalcea Catalina
Newbie
*

Vezi Profilul
« Răspunde #59 : Decembrie 04, 2009, 03:51:20 »

Când din acuzator devii acuzat, singura soluție e să lupți prin orice mijloc legal pentru a-ți apăra drepturile.
Nu spun că-i usor, dimpotrivă, e foarte greu, mai ales când lupți împotriva unor infractori care dispun de bani, relatii și împotriva unor persoane cu functii de decizie, care le permit să aplice  legea după cum le dictează interesele.
Și în momentul de față, familia mea se confruntă cu mari probleme datorită modului  defectuos în care Curtea de Apel Alba Iulia a soluționat dosarul politiștilor care au fabricat fiului meu o infracțiune pe care nu a săvărșit-o, polițiști pe care i-am chemat în judecată pentru modul abuziv  în care au încălcat legea.
Lupta familiei mele pentru adevăr și dreptate, începută în 2004, va continua, existând speranța că nu toți oamenii legii sunt atinși de virusul corupției și se va găsi cineva care să facă lumină în dosarul incidentului petrecut în seara de 11 decembrie 2004.
 Adevărul cazului Mihalcea se dorește ascuns datorită faptului că prea multe persoane din poliție și din justiție au săvârșit ilegalițăti cu scopul de a proteja trei infractori recidiviști. Adevărul se mai dorește ascuns și pentru a nu afecta “reputația”  și cariera celor care au cercetat și judecat acest caz într-un mod necinstit, sfidând orice logică și întorcând realitatea pe dos.
Am comunicat  Curții Europene a Drepturilor Omului faptul că anumiți funcționari pun tot felul de piedici în desfășurarea actului de justiție, în încercarea lor de a întârzia cât mai mult aflarea adevărului.
În curând voi face public noi dovezi  legale în cazul Mihalcea, dovezi care vor demonstra că  luptăm cu armele adevărului, iar justția ne încalcă dreptul la un proces echitabil.

Memorat
Pagini: 1 2 3 [4]
Imprimă
Schimbă forumul:  

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.