RE: memoriuTuesday, January 20, 2009 12:35 PM
From: This sender is DomainKeys verified "Mariana Nitelea" <
mariana.nitelea@coe.ro>Add sender to Contacts To: "'Divino Glam Club'" <
divinoglamclub@yahoo.com> Stimate domn,
Biroul nostru nu are competente in rezolvarea cazurilor de incalcare a drepturilor omului. Noi va putem informa ce puteti face daca doriti sa va adresati Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Curtea insa nu poate fi sesizata decat daca ati avut in Romania un proces care a parcurs toate instantele de judecata ordinare, aveti o sentinta definitiva de la care nu au trecut mai mult de 6 luni – nu este insa cazul Dvs.
De aceea va invitam sa luati legatura cu:
SIRDO - Societetea Independenta Româna pentru Drepturile Omului
Consiliere drepturile omului si conditii de detentie: Dna. Lucia HUMENIUC, Copresedinta
Str. Nicolae Golescu nr. 5, Et. II, Ap. 1, Sector 1, Bucuresti
Tel/Fax: (0040-21) 314 60 55 - intre orele 10.00-16.00
Mobil hotline (24h): 0744 965 189.
E-mail:
sirdo@com.pcnet.ro SIRDO ofera consultanta juridica gratuita si va poate sfatui ce trebuie facut mai departe.
Cu stima,
Mariana NITELEA
Director
Information Office of the Council of Europe
6, Alexandru Donici Street, Bucharest 2, 020478 Romania
tel: 4021 211 6810, fax: 4021 211 9997
Internet:
www.coe.roP Be environmentally friendly: do not print this email unless it is entirely necessary
--------------------------------------------------------------------------------
From: Divino Glam Club [mailto:divinoglamclub@yahoo.com]
Sent: 20 January 2009 11:46
To:
Mariana.NITELEA@coe.roSubject: memoriu
Domnule Președinte,
La data de 2 iunie 2008 eram în piața din cartierul Tiglina 1 din Galați. Am ajutat pe cineva la o treabă și apoi omul mi-a dat banii. Nici bine nu am reușit să plec că am fost luat de un polițist comunitar și dus la baraca lui de la părculețul copiilor de lângă piață. Acolo am fost acuzat că eu l-am tâlharit pe nepotul din clasa a II-a a unei femei de 60 ani. În plus, acolo am fost amenințat cu bătaia de către polițistul comunitar. Apoi a chemat mașina și m-a dus direct la Secția a 2-a de Poliție Galați de care aparține cartierul meu. Suma de care sunt acuzat este de 2 lei noi, adica 20.000 lei vechi.
Am fost lăsat și luat în primire de cei de acolo. Am fost dus în camera de investigații criminale și luat în primire. Eu le-am zis că nu am furat și nu am nici o legătură cu asta dar nu m-au înțeles. M-au luat la bătaie, m-au scuipat, m-au înjurat și m-au amenințat că dacă nu zic ca ei mă vor băga la pușcărie și o să fiu „mireasa" tuturor. În plus, mi-a fost reținut și buletinul în mod ilegal. Un polițist cu o perdea în cap cânta „Ia-ți mireasă ziua bună". Am fost bătut cu un cuier de lemn în cap și peste mâini, apoi cu o șipcă mare și un pumn în față. Am fost scuipat de către un polițist de acolo și obligat să stau într-un picior cu fata la perete și cu mâinile sus. În cele din urmă am fost eliberat, urmând sa mă mai duc pe la ei. Eu nu am mai fost de frică să nu fiu luat din nou luat la bătaie. Într-o marți am fost reținut din nou de polițiștii de la secția a 2-a, luat cu mașina, dus la poliție și ținut acolo toată noaptea. La secția de poliție am fost bătut în șuturi de un polițist pe motivul că nu am venit. După aceea, un subinspector mi-a spus despre furt de scutere, mi-a zis să arăt palma și mi-a mai spus că s-a găsit o amprentă de-a mea pe scuter (deci minciună) și dacă au văzut că nu am cedat să zic ca ei m-au amenințat să zic așa că altfel îmi fac dosar și mă bagă la pușcărie. Am trecut și peste asta, am dormit cum am putut pe două scaune până dimineață, apoi am fost luat din nou în primire în legătura cu tâlhăria în care eram acuzat că sunt autorul. Nu l-au găsit pe acela pentru că era în vacanță dar am întrebat de buletin și pentru asta am fost băgat în cameră și bătut cu palmele și picioarele. În cele din urmă am fost eliberat urmând să mă duc.
În plus, mă gaseau pe stradă, sunau și ziceau: "L-am găsit pe Calin Adrian, boschetarul ăla adica (pentru ei sunt boschetar) mai aveți treabă cu el?" și alte lucruri. Am fost amenințat că dacă nu ma duc la secție o s-o pățesc cu tot judiciarul. De fiecare dată când mă vedeau cei de la secție mă luau la întrebari. Ultima oară luna asta am fost oprit pentru a fi legitimat. Ma controlau prin buzunare, peste tot.
Astăzi, 20.11.2008, la ora 9:30 dimineața am fost iar la cei de la secție să-mi dea buletinul. Am mers cu doi oameni ai legii la parchet în legatură cu dosarul, cu pretextul ca îmi dau buletinul. Urmează ca marțea viitoare să mă duc la ei ca să merg la parchet dar fara sa îmi dea actul de identitate nici de data asta .
Vă rog frumos să mă ajutați, nu vreau sa intru la pușcărie pentru altul, pentru că nu sunt eu vinovatul. Sunt în stare să merg și la detectorul de minciuni pentru a se vedea cu adevărat că nu mint. De fiecare dată când ma duc la secție sunt tratat ca un ultim om, ba unii dintre ei fac mișto de mine zicând "uite a venit Axante" sau alte lucruri de la televizor.Aveti si dovada ca tot ceea ce spun nu este minciuna raspunsul petitiei facut de mine impotriva celor care m-au anchetat. Buletinul mi-a fost inapoiat in cele din urma dar urmeaza ca acea procuroarea sa de-a verdictul.
Data : 20.01.2009 Semnătura : Calin Adrian
No virus found in this incoming message.
Checked by AVG -
http://www.avg.comVersion: 8.0.176 / Virus Database: 270.10.10/1903 - Release Date: 1/19/2009 8:52 PM