sa va spun cum decurge tot acest proces de obtinerea permisului in USA:D te duci achiti 12 dolari in care ti de sa si buletinul ti se da formularul care e cu intrabari logice, care nu te induc in eroare sa te gandesti oare ce vrea sa zica intrebarea asta, logice cat se poate ca la americani nu te joci, imediat se duce americanul si te da in judecata ca ai incercat sa`l pacalesti si ca din cauza ta nu si`a luat permisul si uite asa i`ai indus o stare nefavorabila si l`ai afectat psihic si e demoralizat:). bun, ai 2 ore sa termini, eu l`am terminat in 15 min, semnele sunt la fel doar cateva chestii in plus, la intersectie in cruce cu stop pentru toata lumea trece primul care a ajuns in intersectie, fiecare sofer e obligat sa respecte stopul, acolo buna crestere iti dai seama la noi cum ar fi...

apoi dupa ce ai luat scrisul poti sa circuli cu masina fara probleme doar sa fi insotit de cineva care are permis de conducere de cel putin un an si e major dupa regulile americanilor "21 ani" si vine si ziua cand te hotarasti sa te duci sa dai orasul...bun, vine un domn sau o doamna care nu are nici o gluma cu tine...nu vorbeste nimic cu tine decat strict legat de circulatie vorbeste clar, calm fara sa te sperie si pleci in oras la o plimbare de 15 min minim. iti bifeaza unde ai gresit. la sfarsit iti spune si iti explica fiecare greseala. eu unu am picat prima data orasul pentru ca ei au o regula la schimbarea de pe o banda pe alta trebuie sa semnalizezi si apoi sa intorci capul pentru a verifica punctul mort si eu nefiind obisnuit cu asa ceva...nu l`am intors de fiecare data desii stiam ca asa trebuie. dar ce a fost surprinzator la testul scris ca unul din prietenii mei tot roman fiind a gresit la 2 intrebari din minimul de intrebari la care trebuia sa raspunda...si cel de la verificari l`a intors inapoi si a zis mai citeste odata ca tu ai invatat vad ca stii dar nu esti atent...si a raspuns la 4 intrebari. atunci a fost mirarea mare ce inseamna cultura si ce inseamna cunoasterea psihica si toate astea au costat 12 dolari. pacat ca noi in 2000 de ani nu am putut sa ne dezvoltam nici macar la jumatate cat s`au dezvoltat americanii in 200 de ani.