|
admin
|
 |
« : August 07, 2009, 08:20:00 » |
|
Ieri dimineata in jurul orei 8.30 am trecut prin comuna Tasca unde am observat in centru 4 politisti care stateau langa o masina de politie rurala. Pana aici nimic deosebit , foarte bine ca stau in strada sa previna evenimente nedorite. La intoarcere , dupa aproximativ o ora, in acelasi loc acelasi sobor de politisti pazind masina lor ..cand ...deodata din senin de pe un drum secundar apare in fata mea un mare prost , cred ca si beat, care iese brusc in soseaua nationala de pe un drum secundar . Ce poti sa faci cand te trezesti in fata ta la cativa metri , cu o masina condusa de un animal : am franat , am tras de volan nu aveam unde sa ma duc ca erau oameni pe marginea drumului , am derapat dreapta 90 de grade am dat drumu la frana, am franat iau , am redresat masina inapoi in stanga , iar am franat ...va dati seama un intreg balci - scartait de frane, cauciucuri arse , drift , invartit cu masina ...ca sa nu spun ce era la gura mea .... in fine cu mare greu si milimetric reusesc sa evit un accident care putea fi destul de urat pentru cel care iesise in strada sau pentru oameni nevinovati de pe margine...si acum urmeaza partea interesanta: Va dati seama cum e cand invarti din frana o masina in centrul unei comune oameni curiosi , comentarii totul se opreste in jur si devii centrul atentiei . In aceasta atmosfera ce credeti ca faceau cei 4 politisti ? In loc sa il opreasca pe animalul care era sa produca un grav accident stateau la 20 m si radeau ca marmotele din reclama . Domnilor politisti care radeati ca maimutele acolo , ce se intampla daca eu nu aveam prezenta de spirit necesara sa redresez masina si intram in oameni de pe marginea drumului ? ce se intampla daca franam cu o fractiune de secunda mai tarziu si il imprastiam pe dobitocu care a iesit turmentat in strada ? sau ce se intampla daca in urma unui asemenea incident rezultau victime care sa fi fost rude de gradul 1 cu voi ....mai radeati cu aceiasi pofta ? Scuze pentru limbaj si sunt constient ca e posibil sa ma intalnesc vreodata cu acei politisti dar sa fii la un pas de moartea ta sau a altcuiva si sa vezi 4 retardati in uniforma cum rad si li se pare o chestie comica e foarte revoltator. Probabil cel care parea turmentat si era sa produca un accident grav era un cunoscut din zona , probabil din acest motiv nu au intervenit, dar puteau macar sa se faca ca nu au vazut , ca se incheie la sireturi dar nu sa se amuze pe aceasta tema. Recunosc ca am avut intentia sa ma opresc 20 m mai in colo langa militieni comunali si sa le spun ceva trivialitati sa le piara ranjetul ...dar ce sa faci daca atata poate creerul lor sa produca, bine macar ca am reusit sa le inveselesc ziua deoarece presupun ca sunt genul de oameni care e greu sa'i faci sa rada pentru ca nu ar intelege , cu siguranta, nici un banc. Bine ca totul s-a terminat cu bine si sa dea Dumnezeu sa reusesc sa evit toate accidentele , sper ca sperietura trasa de animalu care a iesit in fata mea sa il faca mai atent pe viitor si politistilor zambareti ce sa le transmit? ....numai de bine , am fost suparat pe moment dar acum mi'a trecut .....unde nu este ....nici Dumnezeu nu cere .
|