"militianul" este personajul care spune ca 6+2=7 , este cel care cand ma opreste pe strada imi spune "WA" , este cel care nu are probe si le fabrica, este cel care se regaseste in cuvantul "Garcea"- parerea mea este ca acestia sunt foarte putini , dar deoarece sunt si au si "puterea" oferita de uniforma trebuie scapat de ei .
"militianul de la circulatie" EX : la firma de taxiuri X se da prin statie : "vedeti ca este pe traseu politistul XXXX" si sa nu credeti ca cei de la dispeceratul de taxi au lista cu toti politisti, sunt vizati doar 2 , de ce oare ? oare numai cei doi isi fac treaba si restul politistilor sunt desenati ? sau toti isi fac treaba dar cei 2 exagereaza ? Este normal asa ceva ?
"militianul de la ordine publica" EX: "Baiatu ia da tu actele" "Ce te uiti asa la mine esti smecher?" "cum adica sa te duci dupa tigari fara buletin la tine?"
"militianul de la criminalistica" EX: "Ia o foaie de hartie si scrie acolo asa cum iti dictez eu nu imi scrie tu mie povesti " "vezi poate ma impiedic si dau peste tine"
"militianul de la economic" EX: "La atata evaziune cat faci tu, meritam si noi ceva ..nu ?

"
Politistul este un om mai mult sau mai putin profesionist care incearca cu mijloace empirice si cu legi care i sunt potrivnice sa faca ceva bun pentru societate si sa tina in frau elementele negative care misuna printre noi . Politistul este cel care prinde infractori ca sa aiba ce elibera sistemul judiciar, politistul este cel care trebuie sa ma suporte pe mine cand il injur, politistul este cel care trebuie sa scrie o tona de hartie daca impusca un infractor, politistul e cel care executa ce zic sefi chiar daca nu e bine..... da meseria de politist este foarte grea, cu multe frustrari si e aproape o lupta cu morile de vand ....dar daca ai luat o hotarare sa te faci politist si sa fii platit din bani mei , atunci luptate cu sistemul, cu infractori, cu sefi ...tu ai ales asta si daca nu te simti in stare inseamna ca nu esti capabil si trebuie sa renunti sa faci loc unuia care se simte capabil .