http://www.viata-libera.ro/articol-Eleva_batuta_de_un_jandarm__2.html* Minora a ajuns la spital în urma unei altercații cu un cunoscut * Agresorul, subofițer în cadrul Detașamentului de Jandarmi 4 Tecuci, și-a dat demisia imediat după incident *
O adolescentă de 17 ani a fost bătută luni după-amiază de către un așa-zis amic, care o urmărise și o amenințase că îi va face rău.
Tânăra, elevă în clasa a XI-a, terminase orele și se afla la un suc cu colegii. Aceasta povestește că individul, jandarm de profesie, a chemat-o afară din bar, a trântit-o la pământ și a început să o lovească cu picioarele fără să-i dea prea multe explicații.
„M-a sunat cu două seri înainte și m-a amenințat. Mi-a zis că mă urmărește, dar nu l-am luat în serios. Spunea că i-am stricat relațiile sau ceva de genul ăsta, nici nu am înțeles prea bine. M-a scăpat un bărbat care m-a dus la Poliție și care a zis că îmi va fi martor dacă îl dau în judecată”, spune adolescenta internată acum la secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgență Galați.
Fata a depus o plângere la Poliția din Tecuci și nu are de gând să îl ierte pe agresor. La fel și mama ei declară că nu o să renunțe până ce individul nu va fi pedepsit.
„Băiatul acesta a luat-o de păr și a bătut-o de față cu colegii. O să scoatem certificat medico-legal și îl dăm în judecată”, spune hotărâtă mama elevei de liceu.
După cum ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, atât victima, cât și martorii incidentului au fost audiați de către Poliție.
Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul de Jandarmi al Județului Galați, subofițerul Emanuel Badiu - agresorul tinerei de 17 ani - se afla în afara orelor de serviciu atunci când a avut loc altercația.
Cazul se află în prezent în atenția Poliției Municipiului Tecuci pentru stabilirea vinovăției subofițerului care, în urma incidentului, și-a depus de bunăvoie demisia și a fost trecut în rezervă.
Emanuel Badiu era angajat din aprilie 2006 în cadrul Detașamentului de Jandarmi 4 Tecuci și are toate șansele ca spiritul lui violent să îl coste mai mult decât locul de muncă.