politia din romania
Noutăți: Felicitari "serviciilor" care au trimis "hartii" in anul 2009 catre politia romana. Chiar daca nu este oficial , este cunoscuta implicarea deosebita a "serviciilor" care in anul 2009 au contribuit in mare masura la asazisele realizari ale politiei. FELICITATI ANONIMILOR care mentin ordinea si curatenia in tara . Chiar daca este secreta, munca dumneavoastra este inteleasa si apreciata de toata lumea.

Autentificare

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.

+  Politiadinromania - Forum politia din romania discutii libere despre politie - Security Data Center garanteaza confidentialitatea asupra identitatii membrilor acestui forum
|-+  Faze cu politisti
| |-+  ARTICOLE - STIRI
| | |-+  Sefi de Politie, la băut cu interlopii
Pagini: [1]
Imprimă
Ajutor Subiect: Sefi de Politie, la băut cu interlopii  (Citit de 27 ori)
calinadrian
Hero Member

Vezi Profilul
« : Iulie 22, 2010, 06:41:35 »

http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20100721&pagina=1&articol=26242

Liderul nemtean al Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), agentul Ioan Cănărău, de la Politia Roman (sau, să nu excludem posibilitatea, cineva care ar putea semna în numele său o postare electronică), iese din nou la rampă cu o scrisoare deschisă, acidă si plină de acuzatii mai mult sau mai putin voalate în legătură cu ofiterii superiori si tratamentul inegal dintre lucrătorii aceluiasi sistem. Aceasta, după ce, în primăvară, acelasi om al legii a atacat dur Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, prezentînd date care ar fi indicat marginalizarea subofiterilor în legea salarizării acestei categorii. Am încercat să-l contactăm telefonic pe politistul romascan, însă nu am reusit să îi consemnăm o confirmare, infirmare sau punct de vedere, fapt pentru care vom reda continutul postării sale pe site-ul snapromania.ro, pe 19 iulie. În zilele următoare vom prezenta reactii la acuzele aduse. Dar iată ce a fost postat pe site-ul amintit.

„Stelele pe umăr nu înseamnă si un coeficient de inteligentă mai mare“

Mă numesc Cănărău Ioan si sînt agent de politie la Politia Roman. Cu credinta si convingerea că cele ce urmeză a fi rostite de mine vor produce doar efecte pozitive si vor stîrni interesul dvs. vă rog să îmi permiteti să fiu un pic mai acid în conversatie pentru că vorbele blajine nu «alintă» urechile celor îndreptătiti să ne respecte drepturile. Credeti că politistii au iesit în stradă DOAR pentru că guvernantii le încalcă drepturile? Nu domnilor cititori! S-au săturat pînă peste cap de abuzurile «sefilor cu aripioare», s-au săturat de atîta prefăcătorie, nepăsare din partea unora cu functii de conducere care au ajuns să le pese doar de persoanele lor si care sînt dispusi să calce pe «cadavre» în scopul de a accede la o functie mai înaltă! Sefi care beau cu interlopii si apoi te trimit la scandalurile provocate de acestia! Sefi care au un instinct de apărare iesit din comun, care fug din fata infractorilor cu lasitate motivînd că au familii acasă! Si noi avem familii, domnilor, dar nu ne lăsăm colegii în stradă, să ia bătaie de la interlopii cu care beti dvs.! Să fii politist nu înseamnă să te lipesti de scaun, să crezi că esti doar sef si că nu ai alte responsabilităti! Să fii politist înseamnă să-ti respecti semenii, colegii sau simplii cetăteni, să-i aperi prin orice metode, nu să-ti vezi doar de interesele personale! Da, stimati colegi, unii sefi din draga noastră Politie Română cu salarii destul de decente pentru nevoile lor, nu fac altceva decît să nu le pese de nimeni si de nimic în afară de interesele SC -urilor ale căror patroni se cred si din ale căror «consilii de administratie» fac parte soti, cumetri, fini, nepoti, acoliti si lingăi! Eu unul m-am săturat, cred că si voi, colegi care aveti astfel de sefi! Sînt politist de multă vreme si am ales meseria asta pentru că îmi pasă de cei de lîngă mine si pentru că, în sinea mea, sînt un justitiar! Urăsc nedreptatea! Sînt agent cu studii superioare, nu ofiter, dar acest lucru nu are prea mare importantă, poate doar pentru cei care cred că stelele pe umăr înseamnă si un coeficient de inteligentă mai mare! Deloc, sîntem egali, liniile si stelele fac diferenta între sarciniile de serviciu, atît! Trebuie spuse si acestea, strigate în gura mare, cu voce tare, astăzi si mîine si poimîine si.... mereu! Să afle cei în necunostintă de cauză, ce fel de oameni ne conduc, persoane non-talent! Ei habar nu au că te nasti cu talentul de a conduce un grup iar prin studiu si bunăvointă îti perfectionezi «stilul»! Unii, trebuie să spunem unii, pentru că sînt si oameni deosebiti printre noi, conduc după ureche, după cum le stă steagul dimineata sau cum multi au drapelul coborît în bernă, conduc după cum si-au muscat limba! Sînt cam acru în comentariile mele dar nu am ce face! Ei sînt mai acri, mai răi atunci cînd pur si simplu se fac că îti ascultă păsurile, desenează pe o bucătică de hîrtie un copac în timp ce vorbesc cu tine întrebîndu-se, în sinea lor, de ce i-au pus să deseneze un copac, psihologii! E nemaipomenit de frumos sentimentul cînd vă treziti sefi peste noapte, dar uitati imediat de unde ati plecat si că de fapt nu e meritul dvs ci al celor de la putere! Domnul Boc transmitea «prostimii» că în Politie nu se fac avansări si numiri în functii de conducere pe criterii politice! «Poker face»... să-i cîntăm melodia asta că-si ascundea bine zîmbetul! Ei încă mai cred că prosteala asta, pe fată, mai tine!

Nu mai tine, domnilor!

De fapt nu a tinut niciodată dar ne-am complăcut în situatia asta! Sefi numiti pe criterii politice... hai să întelegem acest lucru! Dar măcar să fie competenti, pregătiti, cu picioarele pe pămînt, demni si cinstiti! Păcat, mare păcat! Stiti cînd plîngea lupul pentru că a fost amendat de politist? Plîngea si-i părea rău că nu l-a mîncat atunci cînd era cioban! Ador bancurile cu politisti, dar cînd ajunge ciobanul sef e groasă fratilor! Nu se spală, se dă cu parfum, îsi sterge dintii cu degetul, nasul cu dosul palmei si la sedintele de dimineată visează cum gemeau mioarele cînd le... mulgea! Să-si pună seful, vs ciobanul, pofta în cui! Eu nu-mi pun blana de oaie să facă el ce făcea la stînă! Îmi cer scuze în fata ciobanului adevărat! Eu pamfletez acum! Iubesc mirosul de fîn proaspăt cosit! Si cum spuneam, drag cititor, coleg sau nu cu mine... restul e can-can!
Noi vorbim, ne răcorim sufletele încinse de nervi si de stres iar sefilor «aripioară» continuă să nu le pese! Să-i trezim, domnilor, din amorteală! Spuneti-vă păsurile fratilor, nu vă fie frică să-i ziceti sefului că a gresit si chiar să-l criticati, de fată cu toata lumea, în sedinte! Nu poate să facă decît să-si zgîndărească un pic orgoliul! Va spune că face management, apoi îi va ameninta pe cei cu «gura mare»! Dacă sînteti drepti si corecti aveti somnul linistit!!! Guvernantii si colegii nostri care se cred proprietari de sclavi au ucis si cea mai mică urmă de mîndrie, de demnitate, de spirit civic si de omenie, din sufletele noastre! Venim la servici doar să facem vechime? Asta vreti dumneavoastră? Dragi colegi agenti de politie, vă cer răspicat, vă implor nu mai lăsati pe cei din Guvern si ceilalti sefi din MAI să-si bată joc de noi, de voi, de toti! Cum îndrăznesc acestia să măture pe jos cu demnitatea noastră, să ne calce în picioare, să dispună de vietile noastre ca si cum am fi proprietatea lor!?! Stimă pentru acei sefi care au înteles democratia, care îsi respectă subalternii si care au parcurs studiile de management nu doar au semnat pentru diplomă!

Vă multumesc! Presedintele Biroului Teritorial Neamt, Cănărău Ioan“.
Memorat
Pagini: [1]
Imprimă
Schimbă forumul:  

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.